Gevulde portobello
Vega

Gevulde portobello

met pasta

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 60 milliliter crème fraîche
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel(s) paneermeel
  • 1 stuk(s) portobello
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram spinazie
  • 75 gram trostomaten
  • 100 gram volkoren macaroni
  • 120 milliliter crème fraîche
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 2 eetlepel(s) paneermeel
  • 2 stuk(s) portobello
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 gram spinazie
  • 150 gram trostomaten
  • 200 gram volkoren macaroni
  • 180 milliliter crème fraîche
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 3 eetlepel(s) paneermeel
  • 3 stuk(s) portobello
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 200 gram spinazie
  • 225 gram trostomaten
  • 300 gram volkoren macaroni
  • 240 milliliter crème fraîche
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 4 eetlepel(s) paneermeel
  • 4 stuk(s) portobello
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 300 gram spinazie
  • 300 gram trostomaten
  • 400 gram volkoren macaroni

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je geen paneermeel in huis? Een beschuitje werkt net zo goed! Verkruimel een beschuit en je hebt je eigen paneermeel!

Sophie

Bereidingswijze

STAP 1

Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook voor de pasta. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

STAP 2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder voorzichtig het steeltje van de portobello en snijd het steeltje in stukjes. De portobello laat je heel. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig worden.

STAP 3

Schep de helft van de sjalot en knoflook uit de pan en houd apart. Voeg het steeltje van de portobello toe aan de ui en knoflook in de koekenpan en fruit mee.

STAP 4

Meng de crème fraîche met het mengsel van ui, knoflook en het steeltje van de portobello in een kom. Voeg peper en zout toe. Leg de portobello in een ingevette ovenschaal. Vul de portobello met het mengse en bestrooi met het paneermeel. Bak 10 minuten in de oven.

STAP 5

Was de spinazie en tomaten en snijd de tomaten partjes. Verwarm de achtergehouden ui en knoflook in een diepe hapjespan en voeg de tomaat toe. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en laat in 5 minuten slinken op hoog vuur. Als de pasta gaar is, giet af en voeg toe aan de groenten. Voeg een scheutje extra vierge olijfolie, peper en zout toe en roer het geheel.

STAP 6

Haal de portobello's uit de oven. Schep de pasta op een bord en leg de portobello er bovenop.