
Gevulde pastabootjes
op een tomatenzee
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram geraspte kaas
- 150 mililiter pastasaus knoflook
- 100 gram pastaschelpen
- 0.5 stuk(s) sjalot
- 100 gram spinazie
- 60 mililiter zure room
- 150 gram geraspte kaas
- 300 mililiter pastasaus knoflook
- 200 gram pastaschelpen
- 1 stuk(s) sjalot
- 200 gram spinazie
- 120 mililiter zure room
- 225 gram geraspte kaas
- 450 mililiter pastasaus knoflook
- 300 gram pastaschelpen
- 1.5 stuk(s) sjalot
- 300 gram spinazie
- 180 mililiter zure room
- 300 gram geraspte kaas
- 600 mililiter pastasaus knoflook
- 400 gram pastaschelpen
- 2 stuk(s) sjalot
- 400 gram spinazie
- 240 mililiter zure room
Tip
Maak de pastavulling extra fijn door de spinaziecrème glad te maken met een staafmixer.
Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook voor de pasta.
Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de sjalot en snijd de spinazie fijn.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de sjalot. Voeg na 5 minuten de spinazie toe. Laat het vocht dat vrijkomt verdampen of giet voorzichtig af. Voeg de zure room, peper en zout toe en roer het geheel. Giet de tomatensaus in een ovenschaal.
Als de pasta gaar is, giet af en vul de pastaschelpen met het spinazie-roomkaas mengsel. Leg de schelpen op de tomatensaus in de ovenschaal.
Bestrooi de gevulde schelpen met de geraspte kaas en bak 15 minuten in de oven.
Schep de pasta bootjes op met de tomatensaus.