Gevulde pastabootjes
Vega

Gevulde pastabootjes

op een tomatenzee

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram geraspte kaas
  • 150 gram pastasaus knoflook
  • 100 gram pastaschelpen
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 100 gram spinazie
  • 60 gram zure room
  • 150 gram geraspte kaas
  • 300 gram pastasaus knoflook
  • 200 gram pastaschelpen
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 200 gram spinazie
  • 120 gram zure room
  • 225 gram geraspte kaas
  • 450 gram pastasaus knoflook
  • 300 gram pastaschelpen
  • 1.5 stuk(s) sjalot
  • 300 gram spinazie
  • 180 gram zure room
  • 300 gram geraspte kaas
  • 600 gram pastasaus knoflook
  • 400 gram pastaschelpen
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 400 gram spinazie
  • 240 gram zure room

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Maak de pastavulling extra fijn door de spinaziecrème glad te maken met een staafmixer.

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook voor de pasta.

STAP 2

Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de sjalot en snijd de spinazie fijn.

STAP 3

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de sjalot. Voeg na 5 minuten de spinazie toe. Laat het vocht dat vrijkomt verdampen of giet voorzichtig af. Voeg de zure room, peper en zout toe en roer het geheel. Giet de tomatensaus in een ovenschaal.

STAP 4

Als de pasta gaar is, giet af en vul de pastaschelpen met het spinazie-roomkaas mengsel. Leg de schelpen op de tomatensaus in de ovenschaal.

STAP 5

Bestrooi de gevulde schelpen met de geraspte kaas en bak 15 minuten in de oven.

STAP 6

Schep de pasta bootjes op met de tomatensaus.