Gevulde paprika met Kempense geitenfeta
Vega

Gevulde paprika met Kempense geitenfeta

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 10 gram bieslook
  • 50 gram geitenfeta
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 100 gram orzo
  • 20 gram bieslook
  • 100 gram geitenfeta
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 200 gram orzo
  • 25 gram bieslook
  • 150 gram geitenfeta
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 3 stuk(s) groene paprika
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 300 gram orzo
  • 30 gram bieslook
  • 200 gram geitenfeta
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 4 stuk(s) groene paprika
  • 2.5 stuk(s) korte prei
  • 400 gram orzo

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook. Kook er de orzo in 8 minuten in gaar. Giet af en laat goed uitlekken.

Stap 2

Snijd ondertussen de paprika’s in de lengte doormidden. Leg met de gesneden kanten naar boven in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper. Bak ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3

Maak ondertussen de ui schoon en snipper fijn. Snijd de prei in ringen en was grondig. Snijd de bieslook fijn.

Stap 4

Fruit de groente enkele minuten in een hapjespan in een scheutje olijfolie en voeg eventueel het kerriepoeder toe. Kruid met zout en peper. Voeg er de orzo aan toe.

Stap 5

Vul de geroosterde paprika’s rijkelijk met het orzomengsel. Verkruimel er de geitenfeta over en plaats nog zo’n 10 minuten in de oven.

Stap 6

Serveer de gevulde paprika op een mooi bord, schep er nog wat orzo bij en garneer met de bieslook.