Gevulde paprika met Kempense geitenfeta
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 10 gram bieslook
- 50 gram geitenfeta
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 1 stuk(s) groene paprika
- 1 stuk(s) korte prei
- 100 gram orzo
- 20 gram bieslook
- 100 gram geitenfeta
- 1 stuk(s) gele ui
- 2 stuk(s) groene paprika
- 1.5 stuk(s) korte prei
- 200 gram orzo
- 25 gram bieslook
- 150 gram geitenfeta
- 1 stuk(s) gele ui
- 3 stuk(s) groene paprika
- 2 stuk(s) korte prei
- 300 gram orzo
- 30 gram bieslook
- 200 gram geitenfeta
- 2 stuk(s) gele ui
- 4 stuk(s) groene paprika
- 2.5 stuk(s) korte prei
- 400 gram orzo
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook. Kook er de orzo in 8 minuten in gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Snijd ondertussen de paprika’s in de lengte doormidden. Leg met de gesneden kanten naar boven in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper. Bak ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de ui schoon en snipper fijn. Snijd de prei in ringen en was grondig. Snijd de bieslook fijn.
Fruit de groente enkele minuten in een hapjespan in een scheutje olijfolie en voeg eventueel het kerriepoeder toe. Kruid met zout en peper. Voeg er de orzo aan toe.
Vul de geroosterde paprika’s rijkelijk met het orzomengsel. Verkruimel er de geitenfeta over en plaats nog zo’n 10 minuten in de oven.
Serveer de gevulde paprika op een mooi bord, schep er nog wat orzo bij en garneer met de bieslook.