Gevulde paprika
Vega

Gevulde paprika

met pasta pesto

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 50 gram oude kaas
  • 1 stuk(s) paprika
  • 25 gram pesto
  • 75 gram roma pruim tomaten
  • 35 gram rucola
  • 100 gram volkoren conchigliettes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 gram oude kaas
  • 2 stuk(s) paprika
  • 50 gram pesto
  • 150 gram roma pruim tomaten
  • 70 gram rucola
  • 200 gram volkoren conchigliettes
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 150 gram oude kaas
  • 3 stuk(s) paprika
  • 75 gram pesto
  • 225 gram roma pruim tomaten
  • 100 gram rucola
  • 300 gram volkoren conchigliettes
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 200 gram oude kaas
  • 4 stuk(s) paprika
  • 100 gram pesto
  • 300 gram roma pruim tomaten
  • 140 gram rucola
  • 400 gram volkoren conchigliettes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Deze op zeeschelpen geïnspireerde conchigliettes zijn ideaal om te gebruiken in een soep, zo worden ze dan ook vaak gebruikt. Maar ook leuk om gewoon als pasta te gebruiken of bijvoorbeeld een paprika mee te vullen!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2

Was de paprika en snijd het bovenste gedeelte eraf. Verwijder het witte gedeelte met zaadjes binnenin de paprika. Zet de paprika rechtop in een ingevette ovenschaal en gaar minimaal 10 minuten in de oven. Als de paprika's klaar zijn, laat je de oven aan staan.

Stap 3

Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta en kook de pasta in circa 8 minuten gaar.

Stap 4

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de tomaatjes en snijd in blokjes. Verhit olie in een hapjespan en fruit hier de knoflook en tomaten in en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Als de pasta gaar is, laat uitlekken in een vergiet en voeg bij de tomaatjes in de pan. Voeg de pesto toe en roer het geheel. Vul de reeds gegaarde paprika's met de pasta en strooi de kaas er overheen. Rooster 10 minuten in de oven.

Stap 6

Doe de rucola in een schaal en voeg balsamico azijn, honing, olijfolie, peper en zout toe. Haal de paprika's uit de oven. Leg wat van de salade op het bord en zet daarop de gevulde paprika.