Gevulde knolselderij-tomatensoep met brood
Vega

Gevulde knolselderij-tomatensoep met brood

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 gram knolselderij
  • 1 blad(en) laurierblad
  • 0.5 stuk(s) meergranenbrood
  • 50 gram oude kaas
  • 0.5 gram trostomaten
  • 1 stuk(s) ui
  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 1000 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 gram knolselderij
  • 2 blad(en) laurierblad
  • 0.5 stuk(s) meergranenbrood
  • 100 gram oude kaas
  • 1 gram trostomaten
  • 1 stuk(s) ui
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 2000 milliliter groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 0.5 gram knolselderij
  • 3 blad(en) laurierblad
  • 1 stuk(s) meergranenbrood
  • 150 gram oude kaas
  • 1.5 gram trostomaten
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2000 milliliter groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 gram knolselderij
  • 3 blad(en) laurierblad
  • 1 stuk(s) meergranenbrood
  • 200 gram oude kaas
  • 2 gram trostomaten
  • 2 stuk(s) ui
  • 200 gram zilvervliesrijst

Tip

Mocht je de soep te dik vinden, dan kun je deze verdunnen met een beetje bouillon. Ook wanneer je de soep langer laat staan, tot de volgende dag bijvoorbeeld, kun je de soep verdunnen, want het vocht wordt nog opgenomen door de rijst en de knolselderij.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Snijd de geschilde knolselderij en de tomaat in kleine blokjes. Breng de knolselderij, de tomatenblokjes, de ui, de knoflook en de laurier aan de kook in de groentebouillon en laat het geheel 20 minuten koken.

Stap 2

Voeg na 20 minuten koken de zilvervliesrijst toe aan de soep, en kook ook deze nog 10 minuten. Verwarm de oven voor op de grillstand op 210 graden.

Stap 3

Bestrooi de plakken brood met de geraspte kaas, en plaats deze 8 tot 10 minuten onder de grill. Het brood is klaar als de kaas goed gesmolten is en lichtbruin begint te worden. Houd de oven goed in de gaten, want de baktijd voor goudbruine kaas kan verschillen per type oven.

Stap 4

Na in totaal 30 minuten koken zouden de knolselderij en de rijst gaar moeten zijn. Controleer dit wel voordat je de soep gaat afmaken door de knolselderij plat te drukken tegen de zijkant van de pan met een lepel.

Stap 5

Haal de laurier uit de soep, en breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met het gegratineerde volkorenbrood.