Gevulde knolselderij-tomatensoep
Vegan

Gevulde knolselderij-tomatensoep

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 gram knolselderij
  • 1 blad(en) laurierblad
  • 0.5 stuk(s) meergranenbrood
  • 0.5 gram tomaten
  • 1 stuk(s) ui
  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 1000 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 gram knolselderij
  • 2 blad(en) laurierblad
  • 0.5 stuk(s) meergranenbrood
  • 1 gram tomaten
  • 1 stuk(s) ui
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 2000 milliliter groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 0.5 gram knolselderij
  • 3 blad(en) laurierblad
  • 0.5 stuk(s) meergranenbrood
  • 1.5 gram tomaten
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2000 milliliter groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 gram knolselderij
  • 4 blad(en) laurierblad
  • 1 stuk(s) meergranenbrood
  • 2 gram tomaten
  • 2 stuk(s) ui
  • 200 gram zilvervliesrijst

Bereidingswijze

Stap 1

Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Snijd de geschilde knolselderij en de tomaat in kleine blokjes.

Stap 2

Breng de knolselderij, de tomatenblokjes, de ui, de knoflook en de laurier aan de kook in de groentebouillon en laat het geheel 20 minuten koken.

Stap 3

Voeg na 20 minuten koken de zilvervliesrijst toe aan de soep, en kook ook deze nog 10 minuten mee.

Stap 4

Verwarm de oven voor met de grillstand op 210 graden. Smeer de plakken brood in met olijfolie, peper en zout en plaats deze 6 tot 8 minuten onder de grill. Het getoaste brood is klaar als hij net begint te verkleuren. Houd de oven goed in de gaten, want de baktijd voor getoast brood kan verschillen per type oven.

Stap 5

Na in totaal 30 minuten koken zouden de knolselderij en de rijst gaar moeten zijn. Controleer dit wel voordat je de soep gaat afmaken door de knolselderij plat te drukken tegen de zijkant van de pan met een lepel.

Stap 6

Haal de laurier uit de soep, en breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met het geroosterde volkorenbrood.