
Gevulde kippetjes met smashed patatoes
en broccoliroosjes
- 15 min voorbereidingstijd
- 50 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 25 gram achterham
- 0.5 stuk(s) broccoli
- 30 gram geraspte kaas
- 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 1 stuk(s) kipdijfilet
- 1 teentje(s) knoflook
- 200 gram krieltjes
- 50 gram achterham
- 1 stuk(s) broccoli
- 60 gram geraspte kaas
- 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 2 stuk(s) kipdijfilet
- 2 teentje(s) knoflook
- 400 gram krieltjes
- 75 gram achterham
- 1 stuk(s) broccoli
- 90 gram geraspte kaas
- 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 3 stuk(s) kipdijfilet
- 3 teentje(s) knoflook
- 600 gram krieltjes
- 100 gram achterham
- 2 stuk(s) broccoli
- 120 gram geraspte kaas
- 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 4 stuk(s) kipdijfilet
- 4 teentje(s) knoflook
- 800 gram krieltjes
Tip
Voor dit gerecht heb je een prikker nodig. Leg de prikkers een uur van tevoren in een bakje water, zodat het stokje niet kan verbranden in de oven.
Inkoper Maaike
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook in een ruime pan. Was de krieltjes en kook ze in 10 minuten beetgaar.
Leg de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de krieltjes met een stevig glas plat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en Italiaanse kruiden. Rooster 30 minuten in de oven.
Meng olijfolie, geperste knoflook, peper en zout in een kom tot een knoflookolie. Rol de kipdijfilet uit. Smeer de knoflookolie aan beide kanten van de kip.
Leg de achterham en de helft van de kaas aan de binnenkant van de kipfilet. Rol de kip dicht en zet eventueel vast met een cocktailprikker. Leg de kip in een ingevette ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas over de kip. Bak de kip 20 minuten in de oven.
Breng een pan met water aan de kook. Snijd roosjes van de broccoli en kook in circa 5 minuten beetgaar.
Serveer de gevulde kip met de aardappeltjes en broccoli.