Gevulde kippetjes met smashed patatoes
Vlees

Gevulde kippetjes met smashed patatoes

en broccoliroosjes

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 25 gram achterham
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 25 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 1 gram kipdijfilet
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 gram krieltjes
  • 50 gram achterham
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 2 gram kipdijfilet
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 gram krieltjes
  • 75 gram achterham
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 75 gram geraspte kaas
  • 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 3 gram kipdijfilet
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 gram krieltjes
  • 100 gram achterham
  • 2 stuk(s) broccoli
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 4 gram kipdijfilet
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 gram krieltjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Zet je gevulde kippetjes vast met een cocktailprikker zodat de heerlijke vulling er goed in blijft zitten.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook in een ruime pan. Was de krieltjes en kook ze in 10 minuten beetgaar.

Stap 2

Leg de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de krieltjes met een stevig glas plat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en Italiaanse kruiden. Rooster 30 minuten in de oven. Hussel tussentijds om.

Stap 3

Meng olijfolie, geperste knoflook, peper en zout in een kom tot een knoflookolie. Rol de kipdijfilet uit. Smeer de knoflookolie aan beide kanten van de kip.

Stap 4

Leg de achterham en de helft van de kaas aan de binnenkant van de kipfilet. Rol de kip dicht en zet eventueel vast met een cocktailprikker. Leg de kip in een ingevette ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas over de kip. Bak de kip 20 minuten in de oven.

Stap 5

Breng een pan met water aan de kook. Snijd roosjes van de broccoli en kook in circa 5 minuten beetgaar.

Stap 6

Haal de gevulde kippetjes en aardappeltjes uit de oven. Verdeel de kip, aardappeltjes en broccoli over de borden.