Gevulde kippetjes
Vlees

Gevulde kippetjes

met smashed patatoes en broccoliroosjes

  • 50 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 25 gram achterham
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 30 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 100 gram kipdijfilet
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 gram krieltjes
  • 50 gram achterham
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 60 gram geraspte kaas
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 200 gram kipdijfilet
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 gram krieltjes
  • 75 gram achterham
  • 1.5 stuk(s) broccoli
  • 90 gram geraspte kaas
  • 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 300 gram kipdijfilet
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 gram krieltjes
  • 100 gram achterham
  • 2 stuk(s) broccoli
  • 120 gram geraspte kaas
  • 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 400 gram kipdijfilet
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 gram krieltjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Het is een iets langere bereidingstijd dan je gewend bent, maar het is het allemaal waard! Mocht je niet zoveel tijd hebben, kun je de aardappelen ook de dag van tevoren of op eerder op dezelfde dag al koken, zodat ze al gaar zijn. Kun je er direct mee aan de slag om deze crunchy smashed patatoes te maken!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook in een ruime pan. Was de krieltjes en kook ze in 10 minuten beetgaar.

Stap 2

Leg de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de krieltjes met een stevig glas plat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en Italiaanse kruiden. Rooster 30 minuten in de oven.

Stap 3

Meng olijfolie, geperste knoflook, peper en zout in een kom tot een knoflookolie. Rol de kipdijfilet uit. Smeer de knoflookolie aan beide kanten van de kip.

Stap 4

Leg de achterham en de helft van de kaas aan de binnenkant van de kipfilet. Rol de kip dicht en zet eventueel vast met een cocktailprikker. Leg de kip in een ingevette ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas over de kip. Bak de kip 20 minuten in de oven.

Stap 5

Breng een pan met water aan de kook. Snijd roosjes van de broccoli en kook in circa 5 minuten beetgaar.

Stap 6

Serveer de gevulde kip met de aardappeltjes en broccoli.