Gevulde kipfilet met smashed potatoes
Vlees

Gevulde kipfilet met smashed potatoes

en bloemkoolroosjes

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 25 gram achterham
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 30 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 1 gram kipdijfilet
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 gram krieltjes
  • 50 gram achterham
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 60 gram geraspte kaas
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 2 gram kipdijfilet
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 gram krieltjes
  • 75 gram achterham
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 90 gram geraspte kaas
  • 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 3 gram kipdijfilet
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 gram krieltjes
  • 100 gram achterham
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 120 gram geraspte kaas
  • 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 4 gram kipdijfilet
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 gram krieltjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Zet je gevulde kippetjes vast met een cocktailprikker zodat de heerlijke vulling er goed in blijft zitten.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2

Leg de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de krieltjes met een stevig glas een beetje plat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en Italiaanse kruiden. Rooster 30 minuten in de oven. Hussel tussentijds om.

Stap 3

Meng olijfolie, geperste knoflook, peper en zout in een kom tot een knoflookolie. Rol de kipdijfilet uit. Smeer de knoflookolie aan beide kanten van de kip. Houden de kinderen niet van knoflook? Laat deze dan weg en meng alleen olijfolie met peper en zout.

Stap 4

Leg de achterham en de helft van de kaas aan de binnenkant van de kipfilet. Rol de kip dicht en zet eventueel vast met een cocktailprikker. Leg de kip in een ingevette ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas over de kip. Bak de kip 20 minuten in de oven.

Stap 5

Breng een grote pan water aan de kook. Was de bloemkool en snijd in roosjes. Kook de roosjes bloemkool in 5 - 8 minuten beetgaar, afhankelijk van de grootte van de roosjes.

Stap 6

Haal de gevulde kippetjes en aardappeltjes uit de oven. Verdeel de kip, aardappeltjes en de bloemkool over de borden.