
Gevulde aubergine met kip, tomaat en zilvervliesrijst
- 0 min voorbereidingstijd
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) aubergine
- 0.5 theelepel(s) gerookt paprikapoeder
- 50 gram jonge kaas
- 150 stuk(s) kippendijen
- 2 teentje(s) knoflook
- 125 gram rode bieten
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 125 tros(sen) tomaten
- 75 gram zilvervliesrijst
- 2 stuk(s) aubergine
- 1 theelepel(s) gerookt paprikapoeder
- 100 gram jonge kaas
- 300 stuk(s) kippendijen
- 3 teentje(s) knoflook
- 250 gram rode bieten
- 1 stuk(s) rode ui
- 250 tros(sen) tomaten
- 125 gram zilvervliesrijst
- 3 stuk(s) aubergine
- 1.5 theelepel(s) gerookt paprikapoeder
- 150 gram jonge kaas
- 450 stuk(s) kippendijen
- 5 teentje(s) knoflook
- 375 gram rode bieten
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 375 tros(sen) tomaten
- 200 gram zilvervliesrijst
- 4 stuk(s) aubergine
- 2 theelepel(s) gerookt paprikapoeder
- 200 gram jonge kaas
- 600 stuk(s) kippendijen
- 6 teentje(s) knoflook
- 500 gram rode bieten
- 2 stuk(s) rode ui
- 500 tros(sen) tomaten
- 250 gram zilvervliesrijst
Tip
Kook de bietjes vooraf al gaar, of gebruik gekookte bietjes.
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 210 C°. Halveer de aubergines in de lengte. Snijd het vruchtvlees met een klein mesje uit de aubergine, zorg dat er de rand van de aubergine ongeveer 1 cm dik blijft. Snijd het uitgesneden vruchtvlees in blokjes en leg apart.
Smeer de aubergine helften in met olijfolie, bestrooi met peper en zout. Bak de aubergines op een bakplaat met bakpapier voor ca 20 minuten in de oven. Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Was en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de rode biet in blokjes. Snijd de kipdijfilet in reepjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de paprikapoeder en kipdijfilet toe en bak het geheel tot de kip goudbruin en gaar is. Voeg de blokjes aubergine toe. Voeg na 3 minuten de tomaat en rode biet toe en bak het geheel nog eens 3 minuten.
Voeg de gekookte rijst toe en breng op smaak met peper en zout. Haal de aubergines uit de oven en laat ze liggen op de bakplaat. Vul de aubergines met het groente-rijst mengsel en rasp de kaas erover. Indien er nog wat vulling over is, houd je deze warm op een laag vuurtje.
Bak het geheel nog eens 10 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
Schep de eventueel overgebleven vulling op het bord en serveer de aubergine helften hierop.