Gevulde aubergine
Vega

Gevulde aubergine

met tomaat, bietjes en zilvervliesrijst

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 50 gram jonge kaas
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 125 gram rode bieten
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 125 gram tomaat
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 100 gram jonge kaas
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 250 gram rode bieten
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 250 gram tomaat
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 3 stuk(s) aubergine
  • 150 gram jonge kaas
  • 5 teentje(s) knoflook
  • 1.5 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 375 gram rode bieten
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 375 gram tomaat
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 4 stuk(s) aubergine
  • 200 gram jonge kaas
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 500 gram rode bieten
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 500 gram tomaat
  • 300 gram zilvervliesrijst

Tip

Kook de bietjes vooraf zodat ze al gaar zijn, of gebruik al voorgekookte bietjes.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 210 C°. Halveer de aubergines in de lengte. Snijd het vruchtvlees met een klein mesje uit de aubergine, zorg dat er de rand van de aubergine ongeveer 1 cm dik blijft. Snijd het uitgesneden vruchtvlees in blokjes en leg apart.

Stap 2

Smeer de aubergine helften in met olijfolie, bestrooi met peper en zout. Bak de aubergines op een bakplaat met bakpapier voor ca 20 minuten in de oven. Kook de rijst gaar volgens de verpakking.

Stap 3

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Was en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de rode biet in blokjes. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de paprikapoeder en de aubergine toe en bak het geheel tot de aubergine gaar is.

Stap 4

Voeg daarna de tomaat en rode biet toe en bak het geheel nog eens 3 minuten. Voeg de gekookte rijst en de zonnebloempitjes toe en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Haal de aubergines uit de oven en laat ze liggen op de bakplaat. Vul de aubergines met het groentemengsel en rasp de kaas erover. Indien er nog wat vulling over is, houd je deze warm op een laag vuurtje. Bak het geheel ca 10 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.

Stap 6

Schep de eventueel overgebleven vulling op het bord en serveer de aubergine helften hierop.