Gevulde aardappelsoep
met prei, kervel en een crostini
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 150 gram aardappel(en)
- 20 gram extra belegen kaas
- 500 milliliter groentebouillon
- 30 gram kervel
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) korte prei
- 125 gram witte bonen
- 300 gram aardappel(en)
- 40 gram extra belegen kaas
- 1000 milliliter groentebouillon
- 50 gram kervel
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 250 gram witte bonen
- 450 gram aardappel(en)
- 60 gram extra belegen kaas
- 1500 milliliter groentebouillon
- 50 gram kervel
- 3 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 375 gram witte bonen
- 600 gram aardappel(en)
- 80 gram extra belegen kaas
- 2000 milliliter groentebouillon
- 100 gram kervel
- 4 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) korte prei
- 500 gram witte bonen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 C°. Pel en hak de knoflook. Was de prei en snijd het witte en lichtgroene deel in dunne ringen. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca 2 cm. Hak de kervel fijn.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpan. Voeg 2/3 van de prei en de knoflook toe. Fruit de prei en knoflook voor ca 3 minuten.
Voeg de aardappelblokjes en 2/3 van de kervel toe en bak ca 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat ca 15 minuten op laag vuur koken.
Snijd de ciabatta in plakken. Bestrijk met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Rooster ze in ca 2 minuten goudbruin. Draai de plakken om, bestrijk met olijfolie en rasp de kaas over de crostini’s. Rooster de crostini’s met de kaas als de soep klaar is nog ca 2 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel wat water toe om tot de gewenste dikte te komen. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de uitgelekte witte bonen, rest van de prei en kervel toe aan de soep en roer door. Verdeel de soep over twee diepe borden en serveer de crostini’s met geraspte kaas erbij.