Gesudderde pastinaak, kapucijners, bietjes en raapstelen
Vegan

Gesudderde pastinaak, kapucijners, bietjes en raapstelen

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 50 gram bulgur
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 125 gram kapucijners (in de peul)
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 2 gram pastinaak
  • 0.5 bosje(s) raapstelen
  • 125 gram rode bieten
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 2 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 100 gram bulgur
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 250 gram kapucijners (in de peul)
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) mini komkommer
  • 3 gram pastinaak
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 250 gram rode bieten
  • 1 stuk(s) ui
  • 3 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 150 gram bulgur
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 375 gram kapucijners (in de peul)
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 3 stuk(s) mini komkommer
  • 4 gram pastinaak
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 400 gram rode bieten
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 5 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 200 gram bulgur
  • 1000 milliliter groentebouillon
  • 500 gram kapucijners (in de peul)
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 4 stuk(s) mini komkommer
  • 6 gram pastinaak
  • 2 bosje(s) raapstelen
  • 500 gram rode bieten
  • 2 stuk(s) ui
  • 6 eetlepel(s) witte wijnazijn

Tip

Kook de bietjes vooraf, of maak gebruik van voorgekookte bietjes.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.

Stap 2

Schil de pastinaak. Snijd deze in grove stukken van 2-3 cm. Snijd de rode biet in even grote stukken als de pastinaak. Was de raapstelen en verwijder, indien nodig, de bruine stukjes.

Stap 3

Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de pastinaak, rode biet en ¾ van de bouillon toe. Laat het geheel ca. 10 minuten sudderen tot het meeste van de bouillon is verdampt.

Stap 4

Snijd ondertussen de komkommers in plakjes en maak deze aan met de azijn en grof gemalen peper. Laat dit marineren en giet de azijn eraf voor het serveren.

Stap 5

Voeg daarna de bulgur en de rest van de bouillon toe aan de pastinaak en verwarm nog eens voor ca. 10 minuten.

Stap 6

Als de bulgur en pastinaak gaar zijn voeg je de kapucijners toe en laat het geheel nog enkele minuten goed voorverwarmen. Als de bulgur en pastinaak gaar zijn voeg je de kapucijners toe en laat het geheel nog enkele minuten goed voorverwarmen.