Geroosterde bloemkool
met bonenpuree en spinazie
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
- 0.25 stuk(s) bloemkool
- 50 milliliter jus
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) pita broodjes
- 125 gram spinazie
- 110 gram witte bonen
- 1 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
- 0.5 stuk(s) bloemkool
- 100 milliliter jus
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) pita broodjes
- 250 gram spinazie
- 220 gram witte bonen
- 1.5 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
- 0.75 stuk(s) bloemkool
- 150 milliliter jus
- 3 teentje(s) knoflook
- 3 stuk(s) pita broodjes
- 375 gram spinazie
- 330 gram witte bonen
- 2 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
- 1 stuk(s) bloemkool
- 200 milliliter jus
- 4 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) pita broodjes
- 500 gram spinazie
- 440 gram witte bonen
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Kasbloemkolen zijn net anders dan 'gewone' bloemkolen. Deze worden namelijk in kassen, onder gunstige omstandigheden geteeld. De kool is daardoor zacht van structuur en hoeft daarom maar kort gekookt of gestoomd te worden.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in 8 gelijke parten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de bloemkoolparten met wat olie en bestrooi ze met de mediterrane kruiden en eventueel wat zout. Rooster de bloemkool in 10-20 min. gaar.
Laat ondertussen de limabonen uitlekken. Doe ze in een steelpan met de helft van de knoflook en de helft van de jus. Kook al roerend 4-5 min. Neem van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit een scheutje olie in een wok, voeg de spinazie toe en pers de rest van de knoflook erboven. Roerbak 2-3 min. Verwarm de rest van de jus in een pannetje.
Bereid ondertussen de pita's zoals beschreven staat op de verpakking.
Schep de limabonenpuree op de borden en verdeel de geroosterde bloemkoolparten en spinazie over de borden. Schep er wat jus op en serveer met de pita's.