Geroosterde bloemkool
Vega

Geroosterde bloemkool

met bonenpuree en balsamico tomaatjes

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
  • 1 sachet(s) balsamico glaze
  • 5 gram basilicum
  • 0.25 stuk(s) bloemkool
  • 50 milliliter jus
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) piadine
  • 125 gram tomaatjes
  • 110 gram witte bonen
  • 1 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
  • 2 sachet(s) balsamico glaze
  • 10 gram basilicum
  • 0.5 stuk(s) bloemkool
  • 100 milliliter jus
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) piadine
  • 250 gram tomaatjes
  • 220 gram witte bonen
  • 1.5 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
  • 3 sachet(s) balsamico glaze
  • 15 gram basilicum
  • 0.75 stuk(s) bloemkool
  • 150 milliliter jus
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 3 stuk(s) piadine
  • 375 gram tomaatjes
  • 330 gram witte bonen
  • 2 eetlepel(s) Mediterrane kruiden
  • 4 sachet(s) balsamico glaze
  • 20 gram basilicum
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 200 milliliter jus
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 4 stuk(s) piadine
  • 500 gram tomaatjes
  • 440 gram witte bonen

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Van bonen kun je heel goed puree maken en daarmee op een makkelijke manier extra eiwitten aan je maaltijd toevoegen. In tegenstelling tot aardappelen kun je van bonen wel puree maken met een staafmixer.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in 8 gelijke parten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de bloemkoolparten met wat olie en bestrooi ze met de mediterrane kruiden en eventueel wat zout. Rooster de bloemkool in 20 min. gaar.

Stap 2

Laat ondertussen de limabonen uitlekken. Doe ze in een steelpan met de knoflook en de helft van de jus. Kook al roerend 4-5 min. Neem van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 3

Halveer de cherrytomaten en doe ze in een schaal. Scheur de basilicumblaadjes in stukken en meng erdoor.

Stap 4

Verwarm de rest van de jus in een pannetje. Verwarm de piadine volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 5

Schep de limabonenpuree op de borden en verdeel de geroosterde bloemkoolparten over de borden. Schep er wat jus op. Schep de tomaatjes met basilicum erbij en besprenkel ze met de balsamico glaze. Serveer met de warme piadine.