
Geroosterde aubergine met pindadressing
en gegrilde baby-romaine
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram aardappel(en)
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 0.5 krop(pen) baby romaine
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) olie
- 1 eetlepel(s) pindakaas
- 0.25 eetlepel(s) sambal oelek
- 30 milliliter water
- 400 gram aardappel(en)
- 1 stuk(s) aubergine
- 1 krop(pen) baby romaine
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olie
- 2 eetlepel(s) pindakaas
- 0.5 eetlepel(s) sambal oelek
- 60 milliliter water
- 600 gram aardappel(en)
- 1.5 stuk(s) aubergine
- 1.5 krop(pen) baby romaine
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 3 teentje(s) knoflook
- 3 eetlepel(s) olie
- 3 eetlepel(s) pindakaas
- 0.75 eetlepel(s) sambal oelek
- 90 milliliter water
- 800 gram aardappel(en)
- 2 stuk(s) aubergine
- 2 krop(pen) baby romaine
- 4 eetlepel(s) ketjap manis
- 4 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olie
- 4 eetlepel(s) pindakaas
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 120 milliliter water
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan
Vanaf 37.95 per weekTip!
Houd je van een zoetere pindasaus? Voeg dan per persoon nog een halve eetlepel sweet chilisaus (eventueel in plaats van de sambal) toe aan de pindadressing. Dat geeft een milde zoet-pittige smaak die veel mensen heerlijk vinden.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm en kook ze in 6 minuten halfgaar. Giet af en laat even uitdampen.
Snijd de aubergines in de lengte in parten van 1-1,5 cm dik en leg ze in een ovenschaal. Pers de knoflook bij de olie en meng door elkaar. Bestrijk de parten aubergine ermee. Leg de aardappelblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de schaal aubergines in de oven, schuif de bakplaat ook in de oven en rooster alles 30 minuten.
Bestrijk de aubergine na 20 minuten oventijd met een bakkwastje dun met ketjap manis en rooster daarna nog 10 minuten.
Maak ondertussen de pindadressing. Doe de pindakaas, sambal, de rest van de ketjap manis en het water in een maatbeker en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg zo nodig wat extra water toe als het mengsel nog te dik is.
Snijd de kropjes baby-romaine in parten, bestrijk ze met een beetje olie en rooster 2-3 minuten in een hete grillpan of op een bakplaat in de oven tot de blaadjes licht geschroeid zijn.
Verdeel de geroosterde aubergineparten en de aardappelblokjes over de borden. Leg de gegrilde baby-romaine erbij en sprenkel de pittige pindadressing erover.