
Gerookte zalmforel met pastinaak-winterposteleinpuree
en ui
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram aardappel wedges
- 1 stuk(s) gele ui
- 200 milliliter groentebouillon
- 275 gram pastinaak
- 50 gram winterpostelein
- 75 gram zalmforel gerookt
- 200 gram aardappel wedges
- 2 stuk(s) gele ui
- 400 milliliter groentebouillon
- 550 gram pastinaak
- 100 gram winterpostelein
- 150 gram zalmforel gerookt
- 300 gram aardappel wedges
- 3 stuk(s) gele ui
- 600 milliliter groentebouillon
- 825 gram pastinaak
- 150 gram winterpostelein
- 225 gram zalmforel gerookt
- 400 gram aardappel wedges
- 4 stuk(s) gele ui
- 800 milliliter groentebouillon
- 1100 gram pastinaak
- 200 gram winterpostelein
- 300 gram zalmforel gerookt
Benodigdheden
- dunschiller
- bakplaat + bakpapier
- vergiet
- staafmixer
- snijplank
- mes
- kookpan
- maatbeker
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox
Vanaf 49.50 per weekTip
Laat de gerookte zalmforel op kamertemperatuur komen. Dan is de smaak op zijn best. Dus zorg ervoor dat je de vis op tijd uit de koelkast haalt, liefst een uur voor de maaltijd.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de aardappelwedges op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel door elkaar en bak 15 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
Snipper de ui. Maak de pastinaak schoon en snijd in blokjes. Bereid de groentebouillon.
Verwarm een scheutje olie in een kookpan. Fruit de ui en de pastinaak tot de pastinaak een lichtbruine kleur krijgt. Voeg ¾ van de bouillon toe. Kook de pastinaak op laag vuur in 10 minuten gaar.
Pureer de pastinaak tot een gladde puree. Voeg hiervoor naar eigen smaak nog wat van de achtergehouden bouillon toe. Kruid eventueel met peper en zout.
Was de winterpostelein en snijd grof. Schep door de pastinaakpuree. Verwijder vel en eventuele graatjes van de zalmforel.
Schep de puree op een bord en serveer samen met de zalmforel en de aardappelwedges uit de oven.