Gepofte zoete aardappel met zalm
Vis

Gepofte zoete aardappel met zalm

koolsalade en cress

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram gerookte zalmsnippers
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 15 gram verse dille
  • 100 gram waspeen
  • 200 stuk(s) witte kool (heel)
  • 1 gram zoete aardappel
  • 150 gram gerookte zalmsnippers
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 30 gram verse dille
  • 200 gram waspeen
  • 400 stuk(s) witte kool (heel)
  • 2 gram zoete aardappel
  • 225 gram gerookte zalmsnippers
  • 3 theelepel(s) honing
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 45 gram verse dille
  • 300 gram waspeen
  • 600 stuk(s) witte kool (heel)
  • 3 gram zoete aardappel
  • 300 gram gerookte zalmsnippers
  • 4 theelepel(s) honing
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 60 gram verse dille
  • 400 gram waspeen
  • 800 stuk(s) witte kool (heel)
  • 4 gram zoete aardappel

Benodigdheden

  • dunschiller
  • mandoline
  • snijplank
  • mes
  • mengkom
  • vork
  • schaar
  • aluminiumfolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

BroccoCress heeft een milde broccolismaak. Sommige proevers vinden het ook een beetje radijsachtig. Koppert Cress is een teler die gespecialiseerd is in cressen: jong geoogste kruidenplantjes die uniek zijn in smaak, aroma en presentatie. Koppert Cress teelt deze plantjes in kassen in het Westland, om precies te zijn in Monster.

Inkoper Maaike

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op ca. 200 graden om de zoete aardappel te poffen.

Stap 2

Was de zoete aardappel en dep droog. Prik er met een vork gaatjes in. Kruid met olijfolie, peper en zout en rol in aluminiumfolie. Bak de zoete aardappel 30-45 minuten in de oven. Hoe lang het duurt voordat de zoete aardappel gaar is hangt af van de grootte. Check tussendoor. Haal uit de oven wanneer de zoete aardappel lekker zacht is.

Stap 3

Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Schil de waspeen. Rasp of snijd de waspeen en de witte kool in dunne sliertjes. Leg de ui, waspeen en witte kool in een mengkom.

Stap 4

Was de dille en hak fijn. Houd een paar takjes apart om het gerecht mee af te maken. Meng voor de mosterd-dilledressing de mosterd, fijngehakte dille, zure room of mayonaise, honing, olijfolie, peper en zout. Breng de koolsalade op smaak met de dressing. Houd een beetje van de dressing apart om het gerecht mee af te maken.

Stap 5

Haal de gepofte zoete aardappel uit de folie en snijd doormidden.

Stap 6

Leg de halve zoete aardappelen met de bolle kant op het bord. Schep de witte koolsalade erop en leg daarop de gerookte zalmsnippers. Maak het gerecht af met de achtergehouden mosterd-dilledressing en takjes dille.