Gepofte zoete aardappel met zalm
koolsalade en cress
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram gerookte zalmsnippers
- 1 theelepel(s) honing
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 1 theelepel(s) mosterd
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 15 gram verse dille
- 100 gram waspeen
- 200 stuk(s) witte kool (heel)
- 1 gram zoete aardappel
- 150 gram gerookte zalmsnippers
- 2 theelepel(s) honing
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 2 theelepel(s) mosterd
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) rode ui
- 30 gram verse dille
- 200 gram waspeen
- 400 stuk(s) witte kool (heel)
- 2 gram zoete aardappel
- 225 gram gerookte zalmsnippers
- 3 theelepel(s) honing
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- 3 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) rode ui
- 45 gram verse dille
- 300 gram waspeen
- 600 stuk(s) witte kool (heel)
- 3 gram zoete aardappel
- 300 gram gerookte zalmsnippers
- 4 theelepel(s) honing
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 4 theelepel(s) mosterd
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) rode ui
- 60 gram verse dille
- 400 gram waspeen
- 800 stuk(s) witte kool (heel)
- 4 gram zoete aardappel
Benodigdheden
- dunschiller
- mandoline
- snijplank
- mes
- mengkom
- vork
- schaar
- aluminiumfolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekWeetje
BroccoCress heeft een milde broccolismaak. Sommige proevers vinden het ook een beetje radijsachtig. Koppert Cress is een teler die gespecialiseerd is in cressen: jong geoogste kruidenplantjes die uniek zijn in smaak, aroma en presentatie. Koppert Cress teelt deze plantjes in kassen in het Westland, om precies te zijn in Monster.
Inkoper Maaike
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op ca. 200 graden om de zoete aardappel te poffen.
Was de zoete aardappel en dep droog. Prik er met een vork gaatjes in. Kruid met olijfolie, peper en zout en rol in aluminiumfolie. Bak de zoete aardappel 30-45 minuten in de oven. Hoe lang het duurt voordat de zoete aardappel gaar is hangt af van de grootte. Check tussendoor. Haal uit de oven wanneer de zoete aardappel lekker zacht is.
Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Schil de waspeen. Rasp of snijd de waspeen en de witte kool in dunne sliertjes. Leg de ui, waspeen en witte kool in een mengkom.
Was de dille en hak fijn. Houd een paar takjes apart om het gerecht mee af te maken. Meng voor de mosterd-dilledressing de mosterd, fijngehakte dille, zure room of mayonaise, honing, olijfolie, peper en zout. Breng de koolsalade op smaak met de dressing. Houd een beetje van de dressing apart om het gerecht mee af te maken.
Haal de gepofte zoete aardappel uit de folie en snijd doormidden.
Leg de halve zoete aardappelen met de bolle kant op het bord. Schep de witte koolsalade erop en leg daarop de gerookte zalmsnippers. Maak het gerecht af met de achtergehouden mosterd-dilledressing en takjes dille.