
Gepofte zoete aardappel
met koolsalade en cress
- 5 min voorbereidingstijd
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 1 theelepel(s) agave siroop
- 0.25 stuk(s) broccolicress
- 15 gram dille
- 1 theelepel(s) mosterd
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 10 gram pittenmix
- 1 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 100 stuk(s) waspeen
- 200 gram witte kool
- 1 gram zoete aardappel
- 2 theelepel(s) agave siroop
- 0.5 stuk(s) broccolicress
- 30 gram dille
- 2 theelepel(s) mosterd
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 20 gram pittenmix
- 2 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 stuk(s) waspeen
- 400 gram witte kool
- 2 gram zoete aardappel
- 3 theelepel(s) agave siroop
- 0.75 stuk(s) broccolicress
- 45 gram dille
- 3 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 30 gram pittenmix
- 3 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
- 1 stuk(s) rode ui
- 300 stuk(s) waspeen
- 600 gram witte kool
- 3 gram zoete aardappel
- 4 theelepel(s) agave siroop
- 1 stuk(s) broccolicress
- 60 gram dille
- 4 theelepel(s) mosterd
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 40 gram pittenmix
- 4 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
- 2 stuk(s) rode ui
- 400 stuk(s) waspeen
- 800 gram witte kool
- 4 gram zoete aardappel
Benodigdheden
- kopje
- dunschiller
- 1 bakplaat of ovenschaal
- mandoline
- 1 kookpan
- snijplank
- mengkom
- schuimspaan
- vork
- schaar
- aluminiumfolie
Weetje
BroccoCress heeft een milde broccolismaak. Sommige proevers vinden het ook een beetje radijsachtig. Koppert Cress is een teler die gespecialiseerd is in cressen: jong geoogste kruidenplantjes die uniek zijn in smaak, aroma en presentatie. Koppert Cress teelt deze plantjes in kassen in het Westland, om precies te zijn in Monster.
Inkoper Maaike
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op ca. 200 graden om de zoete aardappel te poffen.
Was de zoete aardappel en dep droog. Prik er met een vork gaatjes in. Kruid met olijfolie, peper en zout en rol in aluminiumfolie. Bak de zoete aardappel 30-45 minuten in de oven. Hoe lang het duurt voordat de zoete aardappel gaar is hangt af van de grootte. Check tussendoor. Haal uit de oven wanneer de zoete aardappel lekker zacht is.
De rode ui en de waspeen gebruik je in twee recepten deze week. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Schil de waspeen. Rasp of snijd de waspeen en de witte kool in dunne sliertjes. Leg de ui, waspeen en witte kool in een mengkom.
Was de dille en hak fijn. Houd een paar takjes apart om het gerecht mee af te maken. Meng voor de mosterd-dilledressing de mosterd, fijngehakte dille, vegan zure room of vegan mayonaise, agavesiroop, olijfolie, peper en zout. Breng de koolsalade op smaak met de dressing. Houd een beetje van de dressing apart om het gerecht mee af te maken.
Verwarm een bakpan en rooster de pitten in 1-2 minuten goudbruin. Haal de gepofte zoete aardappel uit de folie en snijd doormidden.
Leg de halve aardappelen met de bolle kant op het bord en schep de witte koolsalade erop. Strooi de geroosterde pitten erover. Maak het gerecht af met de achtergehouden mosterd-dilledressing, takjes dille en de broccocress.