Gemarineerde regenboogwortel
Vega

Gemarineerde regenboogwortel

op brioche met dille-olie en palmkool

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 stuk(s) brioche bolletje
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 25 gram palmkool
  • 1.5 stuk(s) peen
  • 25 gram roomkaas
  • 10 gram verse dille
  • 1 stuk(s) brioche bolletje
  • 1 stuk(s) limoen
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram palmkool
  • 3 stuk(s) peen
  • 50 gram roomkaas
  • 20 gram verse dille
  • 2 stuk(s) brioche bolletje
  • 2 stuk(s) limoen
  • 9 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram palmkool
  • 4 stuk(s) peen
  • 75 gram roomkaas
  • 25 gram verse dille
  • 2 stuk(s) brioche bolletje
  • 2 stuk(s) limoen
  • 12 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram palmkool
  • 5 stuk(s) peen
  • 100 gram roomkaas
  • 30 gram verse dille

Tip

Tip heb je geen fijne zeef? Leg dan een stukje keukenpapier in een grove zeef om uit te laten lekken.

Boerschappen

Bereidingswijze

Stap 1

Pluk de dilletakjes en houd een paar mooie takjes apart om het gerecht mee af te maken. Snijd de dille grof en meng 1-2 minuten in een blender, samen met de aangegeven hoeveelheid olie. Giet het oliemengsel in een fijne zeef, die je in een kom hangt. Zet in de koelkast om uit te laten lekken.

Stap 2

Schil de regenboogwortel. Schaaf met een dunschiller dunne linten van de wortel. Leg in een mengkom en kruid met azijn, olie, peper en zout. Scheur de palmkool van de harde nerf en scheur het blad in kleine stukjes van 2-3 cm. Verwarm een bakpan en bak het blad 1-2 minuten aan. Haal de palmkool uit de pan en leg in een mengkom. Kruid met azijn, olie, peper en zout.

Stap 3

Verwarm een grillpan. Snijd de briochebolletjes doormidden en gril 1-2 minuten aan beide kanten.

Stap 4

Beleg de gegrilde brioche met een beetje roomkaas en leg de gemarineerde palmkool en linten wortel er speels op.

Stap 5

Verdeel de broodjes over de borden en maak het gerechtje af met de achtergehouden takjes dille, een beetje rasp van de limoen en de dille-olie.