Gemaksbox VVV | Toscaanse bonenschotel met beekridder
Vis

Gemaksbox VVV | Toscaanse bonenschotel met beekridder

orzo en salie

  • 10 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 140 gram beekridder
  • 100 gram boerenkool
  • 0.5 gram cannellinibonen
  • 100 gram orzo
  • 200 mililiter romige tomaat
  • 0.5 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
  • 5 gram salie
  • 280 gram beekridder
  • 200 gram boerenkool
  • 1 gram cannellinibonen
  • 200 gram orzo
  • 400 mililiter romige tomaat
  • 1 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
  • 10 gram salie
  • 420 gram beekridder
  • 300 gram boerenkool
  • 1 gram cannellinibonen
  • 300 gram orzo
  • 600 mililiter romige tomaat
  • 1 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
  • 15 gram salie
  • 560 gram beekridder
  • 400 gram boerenkool
  • 2 gram cannellinibonen
  • 400 gram orzo
  • 800 mililiter romige tomaat
  • 2 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
  • 20 gram salie

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • snijplank
  • mes
  • ovenrooster
  • 1 hapjespan

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Houd je nog wat salieblaadjes over? Dan kun je die gebruiken om een kopje verse kruidenthee van te maken.

Inkoper Winnie

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200-220 graden voor het brood en de vis. Breng een pan water aan de kook voor de orzo. Kook de orzo onder af en toe goed roeren in ruim kokend water in 6-7 minuten gaar. Spoel de orzo kort af met koud water en laat uitlekken.

Stap 2
Stap 2

Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Scheur de salie in stukjes. Leg de vis in een ovenschaal met de salie en laat ca. 20 minuten in de oven garen.

Stap 3
Stap 3

Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan op hoog vuur en voeg de boerenkool toe. Laat deze slinken.

Stap 4
Stap 4

Blus af met de tomatensaus en breng het geheel opnieuw aan de kook. Draai het vuur lager en laat 10-15 minuten stoven. Proef en kruid eventueel met peper en zout. Giet de bonen af en voeg toe aan de stoofschotel.

Stap 5
Stap 5

Bak voor het serveren het brood af in de oven. Meng de gekookte orzo door de stoofschotel.

Stap 6
Stap 6

Verdeel de stoofschotel in diepe kommen en serveer samen met de vismoot en het versgebakken brood.