Gemaksbox VEGA | Toscaanse bonenschotel met aardpeer
orzo en salie
- 10 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram aardpeer
- 100 gram boerenkool
- 0.5 gram cannellinibonen
- 100 gram orzo
- 200 mililiter romige tomaat
- 0.5 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
- 5 gram salie
- 200 gram aardpeer
- 200 gram boerenkool
- 1 gram cannellinibonen
- 200 gram orzo
- 400 mililiter romige tomaat
- 1 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
- 10 gram salie
- 300 gram aardpeer
- 300 gram boerenkool
- 1 gram cannellinibonen
- 300 gram orzo
- 600 mililiter romige tomaat
- 1 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
- 15 gram salie
- 400 gram aardpeer
- 400 gram boerenkool
- 2 gram cannellinibonen
- 400 gram orzo
- 800 mililiter romige tomaat
- 2 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
- 20 gram salie
Benodigdheden
- ovenschaal
- vergiet
- 1 kookpan
- snijplank
- mes
- ovenrooster
- 1 hapjespan
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Houd je nog wat salieblaadjes over? Dan kun je die gebruiken om een kopje verse kruidenthee van te maken.
Inkoper Winnie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200-220 graden voor het brood en de vis. Breng een pan water aan de kook voor de orzo. Kook de orzo onder af en toe goed roeren in ruim kokend water in 6-7 minuten gaar. Spoel de orzo kort af met koud water en laat uitlekken.
Snijd de aardpeer in dunne plakjes. Scheur de salie in stukjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de plakjes aardpeer en de salie in 5 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat goed uitlekken. Verwarm de hapjespan opnieuw op hoog vuur. Voeg de boerenkool toe en en laat slinken.
Blus af met de tomatensaus en breng het geheel opnieuw aan de kook. Draai het vuur lager en laat 10-15 minuten stoven. Proef en kruid eventueel met peper en zout. Giet de bonen af en voeg toe aan de stoofschotel.
Bak voor het serveren het brood af in de oven. Meng de gekookte orzo door de stoofschotel.
Verdeel de stoofschotel in diepe kommen en serveer samen met de vismoot en het versgebakken brood.