Gemaksbox V | Crispy portobello
met chioggia biet en mizuna
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) azijn
- 1 eetlepel(s) bloem
- 1 gram chioggia biet
- 0.25 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) eieren
- 250 gram friet met schil
- 50 mililiter kerriesaus
- 50 gram mizuna
- 1 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 25 gram panko
- 1 stuk(s) portobello
- 0.25 gram tuinkers
- 2 eetlepel(s) azijn
- 2 eetlepel(s) bloem
- 1 gram chioggia biet
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) eieren
- 500 gram friet met schil
- 100 mililiter kerriesaus
- 100 gram mizuna
- 2 theelepel(s) mosterd
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 50 gram panko
- 2 stuk(s) portobello
- 0.5 gram tuinkers
- 3 eetlepel(s) azijn
- 3 eetlepel(s) bloem
- 2 gram chioggia biet
- 0.75 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) eieren
- 750 gram friet met schil
- 150 mililiter kerriesaus
- 150 gram mizuna
- 3 theelepel(s) mosterd
- 9 eetlepel(s) olijfolie
- 75 gram panko
- 3 stuk(s) portobello
- 0.75 gram tuinkers
- 4 eetlepel(s) azijn
- 4 eetlepel(s) bloem
- 2 gram chioggia biet
- 1 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) eieren
- 1000 gram friet met schil
- 200 mililiter kerriesaus
- 200 gram mizuna
- 4 theelepel(s) mosterd
- 12 eetlepel(s) olijfolie
- 100 gram panko
- 4 stuk(s) portobello
- 1 gram tuinkers
Benodigdheden
- kopje
- dunschiller
- 2 kookpannen
- staafmixer
- steelpan
- koksmes
- snijplank
- hapjespan
- maatbeker
- rasp
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekWeetje
Panko is Japans paneermeel met een meer knapperige en luchtige structuur dan normaal paneermeel. Het is perfect bij o.a. garnalen, vis, kip en groenten.
Chef Ruud
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Dep de frietjes droog met keukenpapier en verdeel de friet over de bakplaat en kruid met olie, peper en zout. Wanneer de oven warm is bak de friet in ca. 20 minuten krokant. Hussel de frietjes na 10 minuten bakken om.
Maak in een saladekom een snelle dressing van mosterd, olie en azijn. Was de mizuna. Schil de biet en schaaf in dunne plakjes. Leg de plakjes biet en de mizuna in de saladekom, maar meng nog niet door de dressing. Knip er de tuinkers over. Snijd de benodigde hoeveelheid citroen in partjes.
Breek en kluts een ei in een mengkom. Gebruik een andere mengkom voor de bloem en een derde mengkom voor de panko.
Dep de portobello droog en kruid met peper en zout. Haal de portobello door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het panko. Herhaal dit voor alle portobello’s.
Verwarm een bakpan met een laagje olie en bak de gepaneerde portobello in 4-6 minuten per kant mooi krokant. Hussel net voor het serveren de salade goed door elkaar.
Verdeel de friet en portobello over de borden en serveer samen met de salade, kerriesaus en partjes citroen.