GEMAK VVV | Zuurkoolschotel met gehakt
Vlees

GEMAK VVV | Zuurkoolschotel met gehakt

en pastinaak

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 gram knoflook-peterselieboter
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 100 gram pastinaak
  • 100 gram rundergehakt gekruid
  • 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 250 gram zuurkool
  • 0.5 gram knoflook-peterselieboter
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram pastinaak
  • 200 gram rundergehakt gekruid
  • 1 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 500 gram zuurkool
  • 0.75 gram knoflook-peterselieboter
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 300 gram pastinaak
  • 300 gram rundergehakt gekruid
  • 1.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 750 gram zuurkool
  • 1 gram knoflook-peterselieboter
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram pastinaak
  • 400 gram rundergehakt gekruid
  • 2 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 1000 gram zuurkool

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakpan
  • vergiet
  • citruspers
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • rasp
  • pureestamper
  • bakblik of ovenschaal

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Het gehakt is van dubbeldoel koeien. De koeien worden eerst gehouden in de melkveehouderij voor de melk. Wanneer ze minder gaan produceren mogen ze lekker uitrusten en op kracht komen. Hierdoor zorgt de koe voor smaakvol vlees van hoge kwaliteit. Deze koeien krijgen voornamelijk gras te eten, precies wat goed is voor de koe. En dus ook voor ons vlees.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de aardappelen en de pastinaak.

Stap 2
Stap 2

Was en schil de aardappelen en pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Kook in 10-15 minuten gaar.

Stap 3
Stap 3

Giet de groenten af en stamp vervolgens tot puree. Voeg de kruidenboter toe en kruid naar smaak met rasp en sap van de sinaasappel, peper en zout.

Stap 4
Stap 4

Laat de zuurkool uitlekken. Kruid het gehakt naar smaak met peper en zout en bak het gehakt in ca. 5 minuten goudbruin. Verdeel de zuurkool en het gehakt in een bakblik of ovenschaal. Bedek het geheel met de aardappel-pastinaakpuree.

Stap 5
Stap 5

Bak de zuurkoolschotel 20 minuten in het midden van de oven. Verdeel de zuurkoolschotel over de borden.