GEMAK VVV | Zuppa di Pesce
met bonen en boerenkool
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 milliliter basilicum crème
- 200 gram boerenkool
- 120 gram bonenmix
- 200 milliliter bouillon
- 100 gram kabeljauw
- 1 stuk(s) korte prei
- 100 gram orzo
- 275 gram tomatensaus
- 1 milliliter basilicum crème
- 400 gram boerenkool
- 240 gram bonenmix
- 400 milliliter bouillon
- 200 gram kabeljauw
- 1 stuk(s) korte prei
- 200 gram orzo
- 550 gram tomatensaus
- 2 milliliter basilicum crème
- 600 gram boerenkool
- 360 gram bonenmix
- 600 milliliter bouillon
- 300 gram kabeljauw
- 2 stuk(s) korte prei
- 300 gram orzo
- 825 gram tomatensaus
- 3 milliliter basilicum crème
- 800 gram boerenkool
- 480 gram bonenmix
- 800 milliliter bouillon
- 400 gram kabeljauw
- 2 stuk(s) korte prei
- 400 gram orzo
- 1100 gram tomatensaus
Benodigdheden
- vergiet
- snijplank
- mes
- maatbeker
- soeppan
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.50 per weekWeetje
De Fransen hebben bouillabaisse uit Marseille als wereldberoemde vissoep. De Italianen hebben hun eigen Romaanse variant: ‘Zuppa di Pesce alle romana’. Een zeer smakelijke vissoep met de Italiaanse twist van tomaat. De Italianen maken hem echter iets eenvoudiger dan in Frankrijk.
Inkoper Maaike
Bereidingswijze
Verwarm in een soeppan de benodigde hoeveelheid bouillon. Spoel de bonen af en laat deze uitlekken in het vergiet.
Voeg de pastasaus en de orzo toe aan de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.
Snijd de prei in fijne ringetjes en spoel schoon. Was de boerenkool.
Voeg de prei en boerenkool toe en laat 5 minuten rustig pruttelen.
Voeg ten slotte de bonen en de vis toe en laat nog 3-5 minuten koken tot de vis gaar is. Kruid naar smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over diepe borden en sprenkel een beetje basilicumcrème erop.