GEMAK VVV | Winterstamp met geroosterde pompoen
Vis

GEMAK VVV | Winterstamp met geroosterde pompoen

en vis met notencrumble

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 gram kabocha pompoen
  • 100 gram koolvis
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 20 gram notenmix
  • 15 gram tijm
  • 75 gram winterpostelein
  • 0.5 gram kabocha pompoen
  • 200 gram koolvis
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 40 gram notenmix
  • 20 gram tijm
  • 150 gram winterpostelein
  • 1 gram kabocha pompoen
  • 300 gram koolvis
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 50 gram notenmix
  • 25 gram tijm
  • 225 gram winterpostelein
  • 1 gram kabocha pompoen
  • 400 gram koolvis
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 60 gram notenmix
  • 30 gram tijm
  • 300 gram winterpostelein

Benodigdheden

  • dunschiller
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • pureestamper
  • bakblik of ovenschaal

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Hoewel de aardappel oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt groeit de plant hier erg goed. En Nederlanders zijn dol op aardappelen. Gemiddeld eten we elk jaar 81 kilo aardappelen per persoon. Dat is ongeveer twee winkelwagens vol aan aardappelen. Voor een aardappelstamppot hebben kruimige aardappelen de voorkeur, omdat die minder lang hoeven te koken en mooi uit elkaar vallen. Dus dat is lekker makkelijk stampen.

Inkoper Maaike

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2cm. Maak de pompoen schoon en snijd in halve manen.

Stap 2
Stap 2

Leg de pompoen in een ovenschaal en meng naar smaak met olijfolie, peper en zout. Leg de helft van de takjes tijm bij de pompoen en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3
Stap 3

Hak de nootjes, samen met tijm naar smaak, tot een crumble. Leg de visfilets in een ovenschaal en smeer de bovenkant in met een dun laagje mosterd. Druk hierop de notencrumble.

Stap 4
Stap 4

Zet de vis bij de pompoen in de oven en bak 10-15 minuten mee. Kook ondertussen de aardappelblokjes in 10-12 minuten gaar.

Stap 5
Stap 5

Was de winterpostelein en laat goed uitlekken. Hak de postelein grof. Giet de aardappelen af en stamp fijn, samen met de winterpostelein.

Stap 6
Stap 6

Verdeel de stamppot over de borden. Leg hierop een paar plakken pompoen en serveer samen met de vis.