GEMAK VVV | Winterse ovenschotel
Vega

GEMAK VVV | Winterse ovenschotel

met salade van veldsla

  • 25 min voorbereidingstijd
  • 30 min bereidingstijd

Ingredi├źnten

-
+
  • 25 gram belegen kaas
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 0.5 gram boter
  • 12.5 gram gepelde walnoten
  • 1 theelepel(s) herbes de provence kruiden
  • 0.5 theelepel(s) honing
  • 200 gram knolselderij
  • 0.5 theelepel(s) mosterd
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) prei
  • 200 gram vastkokende aardappelen
  • 25 gram veldsla
  • 100 mililiter volle melk
  • 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 50 gram belegen kaas
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 1 gram boter
  • 25 gram gepelde walnoten
  • 2 theelepel(s) herbes de provence kruiden
  • 1 theelepel(s) honing
  • 400 gram knolselderij
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) prei
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 50 gram veldsla
  • 200 mililiter volle melk
  • 2 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 75 gram belegen kaas
  • 1.5 eetlepel(s) bloem
  • 1.5 gram boter
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 3 theelepel(s) herbes de provence kruiden
  • 1.5 theelepel(s) honing
  • 600 gram knolselderij
  • 1.5 theelepel(s) mosterd
  • 9 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) prei
  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 75 gram veldsla
  • 300 mililiter volle melk
  • 3 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 100 gram belegen kaas
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 2 gram boter
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 4 theelepel(s) herbes de provence kruiden
  • 2 theelepel(s) honing
  • 800 gram knolselderij
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 12 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) prei
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 100 gram veldsla
  • 400 mililiter volle melk
  • 4 eetlepel(s) witte wijnazijn

Benodigdheden

  • mandoline
  • vergiet
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • salade kom
  • rasp
  • bakblik of ovenschaal
  • garde

Tip

De bereiding van dit recept is wat langer dan je van ons gewend bent. We zitten midden in het winterseizoen van de groenten. Vaak zijn deze groenten het lekkerst als ze goed gegaard zijn, dit heeft dan ook tijd nodig. Maar geloof ons, het is het wachten waard.

Inkoper Maaike

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een kookpan water aan de kook voor de aardappelen. Was de sla en de aardappelen. Snijd de aardappelen, met schil, in dunne plakken en kook ze 8 minuten. Rasp de kaas.

Stap 2
Stap 2

Snijd de prei in schuine ringen en spoel schoon. Maak de knolselderij schoon en snijd er met een mandoline dunne plakken van. Leg de knolselderij en prei in de ovenschaal. Giet de aardappelen af en leg ze erbij.

Stap 3
Stap 3

Smelt boter in een steelpannetje. Voeg bloem toe en roer tot het is opgelost. Laat even pruttelen en voeg na 3 minuten al roerend de melk en Proven├žaalse kruiden toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 4
Stap 4

Schenk de roux over de groenten en meng goed. Strooi de kaas over het gerecht voor een lekker krokant korstje. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 25-30 minuten mooi goudbruin.

Stap 5
Stap 5

Maak in de saladekom een snelle dressing van witte wijnazijn, olijfolie, mosterd en honing. Kruid naar smaak met peper en zout. Meng de dressing met veldsla en walnoten.

Stap 6
Stap 6

Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de salade.