GEMAK VVV | Tagliatelle met pesto van cavolo nero
en biefstukpuntjes
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram biefstukpuntjes
- 300 gram cavolo nero
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 teentje(s) knoflook
- 20 gram kruidenboter
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 5 gram peterselie
- 10 gram pijnboompitten
- 1 stuk(s) sjalot
- 100 gram volkoren tagliatelle
- 1 milliliter water
- 200 gram biefstukpuntjes
- 600 gram cavolo nero
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 teentje(s) knoflook
- 40 gram kruidenboter
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 10 gram peterselie
- 20 gram pijnboompitten
- 2 stuk(s) sjalot
- 200 gram volkoren tagliatelle
- 2 milliliter water
- 300 gram biefstukpuntjes
- 900 gram cavolo nero
- 1 stuk(s) citroen
- 2 teentje(s) knoflook
- 60 gram kruidenboter
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 15 gram peterselie
- 30 gram pijnboompitten
- 3 stuk(s) sjalot
- 300 gram volkoren tagliatelle
- 3 milliliter water
- 400 gram biefstukpuntjes
- 1200 gram cavolo nero
- 1 stuk(s) citroen
- 2 teentje(s) knoflook
- 75 gram kruidenboter
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 20 gram peterselie
- 40 gram pijnboompitten
- 4 stuk(s) sjalot
- 400 gram volkoren tagliatelle
- 4 milliliter water
Benodigdheden
- 2 kookpannen
- bakpan
- vergiet
- staafmixer
- citruspers
- snijplank
- mes
- mengkom
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Houd je pasta in beweging tijden het koken. Pasta heeft de neiging om aan elkaar te gaan plakken tijdens het koken. Maar als je regelmatig in de pan roert kun je dit makkelijk voorkomen.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Breng twee pannen water aan de kook. Eén voor de tagliatelle, de andere voor de cavolo nero. Rits het blad van de stelen cavolo nero af en spoel schoon. Snijd in grove stukken en leg de helft apart. Kook 1 helft 3 minuten, giet af in een vergiet en spoel af met koud water.
Rooster de pijnboompitjes goudbruin. Mix met een keukenmachine de geblancheerde cavolo nero, 3⁄4 van de pijnboompitjes, 3⁄4 van de peterselie, knoflook, citroensap, olijfolie, water en peper en zout tot een gladde pesto. Mocht de pesto te droog zijn, voeg nog wat olijfolie of water toe.
Kook de verse tagliatelle 3-4 minuten en giet af.
Maak de sjalot schoon en snipper grof. Verhit de kruidenboter in een bakpan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de biefstukpuntjes toe en bak 3 minuten. Voeg ten slotte de verse cavolo nero toe en bak nog 3 minuten. Kruid naar smaak met peper en zout.
Schep de pesto door de tagliatelle.
Verdeel de pasta over diepe borden. Schep de biefstukpuntjes op de pasta en maak het gerecht af met de achtergehouden pijnboompitjes en takjes peterselie.