GEMAK VVV | Quinoa met gegrilde bietjes
Vega

GEMAK VVV | Quinoa met gegrilde bietjes

en geitenkaas

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 50 gram amchoi
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 60 gram geitenkaas
  • 25 gram gepelde walnoten
  • 3 theelepel(s) honing
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram quinoa
  • 100 gram rode bieten
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.25 stuk(s) shiso purple cress
  • 100 gram amchoi
  • 1 stuk(s) appel
  • 4 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 120 gram geitenkaas
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 6 theelepel(s) honing
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram quinoa
  • 200 gram rode bieten
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 0.5 stuk(s) shiso purple cress
  • 150 gram amchoi
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 6 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 180 gram geitenkaas
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 9 theelepel(s) honing
  • 12 eetlepel(s) olijfolie
  • 225 gram quinoa
  • 300 gram rode bieten
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 0.75 stuk(s) shiso purple cress
  • 200 gram amchoi
  • 2 stuk(s) appel
  • 8 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 240 gram geitenkaas
  • 100 gram gepelde walnoten
  • 12 theelepel(s) honing
  • 16 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram quinoa
  • 400 gram rode bieten
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) shiso purple cress

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • bakpan
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • mengkom
  • schaar

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Quinoa, de meeste van ons kennen het wel, want het is heel hip en super gezond. Maar wat sommige mensen tegenstaat is dat het helemaal uit de Andes moet komen, omdat het daar op de hoogvlaktes groeit. Gelukkig heeft de Universiteit van Wageningen een duurzame, Nederlandse variant ontwikkeld. En zonder het bittere laagje aan de buitenkant. Dus eerst afspoelen hoeft niet meer.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Verwarm de oven voor op 230 graden. Breng een pan met water aan de kook voor de quinoa. Gebruik twee keer zoveel water als quinoa.

Stap 2
Stap 2

Snijd de rode ui in ringen en leg in een ovenschaal. Snijd de bietjes in vieren en leg bij de ui in de ovenschaal. Besprenkel met de helft van de balsamicoazijn, de helft van de olijfolie, peper en zout en meng goed. Rooster de groenten 20 minuten in het midden van de oven.

Stap 3
Stap 3

Kook de quinoa 10-15 minuten, tot het water bijna helemaal is opgenomen. Laat nog een paar minuutjes staan met de deksel op de pan. Rooster de walnoten in een droge pan tot ze kleur krijgen. Wanneer ze kleuren, besprenkel met de helft van de honing en een paar korrels zout. Roer af en toe om en laat in 5 minuten op laag vuur karameliseren.

Stap 4
Stap 4

Snijd de appel in schijfjes. Maak een dressing van de resterende balsamicoazijn en olijfolie, de andere helft van de honing, peper en zout. Was de amchoi en snijd grof.

Stap 5
Stap 5

Breng de quinoa op smaak met dressing en meng de amchoi erdoor. Verdeel plakjes appel en bietjes met rode ui over de salade en brokkel de geitenkaas erover.

Stap 6
Stap 6

Maak de salade af met de walnoten en knip ten slotte de shiso purple cress erover. Serveer de salade op een bord.