Gemak VVV | Pittige hutspot
Vlees

Gemak VVV | Pittige hutspot

met gehaktballetjes

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 9 stuk(s) hertengehaktballetjes
  • 25 milliliter jus
  • 2 eetlepel(s) ketjap
  • 100 gram kruimige aardappelen
  • 50 gram paddenstoelenmix
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 1.5 eetlepel(s) roomboter
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 2 gram tijm
  • 150 gram waspeen
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 18 stuk(s) hertengehaktballetjes
  • 50 milliliter jus
  • 4 eetlepel(s) ketjap
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 100 gram paddenstoelenmix
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 2 theelepel(s) sambal
  • 4 gram tijm
  • 300 gram waspeen
  • 3 stuk(s) gele ui
  • 27 stuk(s) hertengehaktballetjes
  • 75 milliliter jus
  • 6 eetlepel(s) ketjap
  • 300 gram kruimige aardappelen
  • 150 gram paddenstoelenmix
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 4.5 eetlepel(s) roomboter
  • 3 theelepel(s) sambal
  • 6 gram tijm
  • 450 gram waspeen
  • 4 stuk(s) gele ui
  • 36 stuk(s) hertengehaktballetjes
  • 100 milliliter jus
  • 8 eetlepel(s) ketjap
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 6 eetlepel(s) roomboter
  • 4 theelepel(s) sambal
  • 8 gram tijm
  • 600 gram waspeen

Benodigdheden

  • bakpan
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • pureestamper
  • aluminiumfolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Houd je niet van veel pit? Verwijder dan de zaadjes van de rode peper.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Breng in een grote pan water met een snufje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in vieren. Snijd de wortel in plakjes. Snipper de ui. Snijd de peper fijn.

Stap 2
Stap 2

Kook de aardappelen, wortel en de helft van de ui ca. 20 minuten. Giet daarna af in een vergiet en doe terug in de pan.

Stap 3
Stap 3

Verhit een scheutje olie in een bakpan en fruit de gesneden peper 5 minuten. Haal de peper uit de pan en houd apart. Smelt daarna de helft van de roomboter en bak de achtergehouden ui. Rits de tijm en bak mee. Als de ui glazig wordt, voeg de gehaktballetjes toe en bak in ca. 10 minuten mooi bruin.

Stap 4
Stap 4

Snijd de paddenstoelen in plakjes. Voeg na 5 minuten toe aan de gehaktballetjes en bak nog 5 minuten mee.

Stap 5
Stap 5

Haal de balletjes uit de pan en zet afgedekt weg met aluminiumfolie, zodat ze warm blijven. Doe de jus in de pan van de paddenstoelen en verwarm het geheel. Voeg de sambal en ketjap toe.

Stap 6
Stap 6

Stamp de hutspot fijn en voeg de rest van de boter en de gefruite peper toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de hutspot over de borden en maak er een kuiltje in voor de jus. Serveer met de gehaktballetjes en paddenstoelen en eventueel nog wat extra peper.