
GEMAK VVV | Paellaschotel van parelgort met pompoen
en chorizo
- 60 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 50 gram chorizo
- 300 milliliter groentebouillon
- 150 gram kabocha pompoen
- 2 stuk(s) kipdrumsticks
- 10 gram paellakruiden
- 100 gram parelgort
- 100 gram waspeen
- 100 gram chorizo
- 600 milliliter groentebouillon
- 300 gram kabocha pompoen
- 4 stuk(s) kipdrumsticks
- 15 gram paellakruiden
- 200 gram parelgort
- 200 gram waspeen
- 150 gram chorizo
- 900 milliliter groentebouillon
- 450 gram kabocha pompoen
- 6 stuk(s) kipdrumsticks
- 25 gram paellakruiden
- 300 gram parelgort
- 300 gram waspeen
- 200 gram chorizo
- 1200 milliliter groentebouillon
- 600 gram kabocha pompoen
- 8 stuk(s) kipdrumsticks
- 30 gram paellakruiden
- 400 gram parelgort
- 400 gram waspeen
Benodigdheden
- steelpan
- snijplank
- mes
- hapjespan
- maatbeker
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox
Vanaf 49.50 per weekTip
Omdat er deze week geen vis in jouw box zit, maken we dit gerecht met kipdrumsticks. Deze passen goed in dit recept, maar hebben wel een langere bereiding nodig. Verdeel de drumsticks in een bakblik/ovenschaal. Kruid indien gewenst met nog een beetje paellakruiden. Leg de drumsticks in een voorverwarmde oven op 200℃ en bak ze 20-25 minuten.
Chef Ruud
Bereidingswijze

Verwarm de benodigde hoeveelheid bouillon.

Maak de pompoen en de waspeen schoon en snijd in blokjes.

Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie en bak de chorizo kort aan. Schep de chorizo uit de pan en houd apart. Bak de blokjes pompoen en waspeen 5-6 minuten.

Voeg de parelgort en de paellakruiden toe en bak 1-2 minuten mee. Blus af met de bouillon en laat gedurende 50-55 minuten op laag vuur garen. Roer af en toe door.

Neem de pan van het vuur, zodra de parelgort gaar is en het vocht vrijwel geheel is opgenomen. Meng de chorizo erdoor. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Verdeel de schotel over de borden.