
GEMAK VVV | Noord-Afrikaanse parelcouscous
met forel
- 10 min voorbereidingstijd
- 15 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.5 stuk(s) citroen
- 75 gram gerookte forelfilet
- 0.5 mililiter groentebouillon
- 0.5 eetlepel(s) harissa kruiden
- 1 theelepel(s) honing
- 90 gram parelcouscous
- 5 gram peterselie
- 1 stuk(s) sjalot
- 200 gram wortelpeterselie
- 0.5 stuk(s) citroen
- 150 gram gerookte forelfilet
- 1 mililiter groentebouillon
- 1 eetlepel(s) harissa kruiden
- 2 theelepel(s) honing
- 180 gram parelcouscous
- 10 gram peterselie
- 1 stuk(s) sjalot
- 400 gram wortelpeterselie
- 1 stuk(s) citroen
- 225 gram gerookte forelfilet
- 1.5 mililiter groentebouillon
- 1.5 eetlepel(s) harissa kruiden
- 3 theelepel(s) honing
- 270 gram parelcouscous
- 15 gram peterselie
- 2 stuk(s) sjalot
- 600 gram wortelpeterselie
- 1 stuk(s) citroen
- 300 gram gerookte forelfilet
- 2 mililiter groentebouillon
- 2 eetlepel(s) harissa kruiden
- 4 theelepel(s) honing
- 360 gram parelcouscous
- 20 gram peterselie
- 2 stuk(s) sjalot
- 800 gram wortelpeterselie
Benodigdheden
- dunschiller
- vergiet
- citruspers
- snijplank
- mes
- kookpan
- hapjespan
- rasp
Weetje
Couscous en parelcouscous zijn allebei gemaakt van grof gemalen durumtarwe. Wat is dan eigenlijk het verschil? Parelcouscous is ronder en dikker, vandaar dat het gekookt moet worden. Ook de smaak is anders. Couscous is vrij neutraal en parelcouscous heeft een vollere, zachte smaak. Heel smaakvol voor in onze Noord-Afrikaanse couscousschotel.
Redacteur Mireille
Bereidingswijze

Breng in een pan water aan de kook voor de parelcouscous. Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en voeg een blokje bouillon toe.

Maak de sjalot schoon en snijd in ringetjes. Schil de wortelpeterselie en snijd in blokjes van 0,5 cm. Was de peterselie en hak fijn.

Bak de sjalot en blokjes wortelpeterselie 10 minuten. Kruid met harissa en eventueel met wat zout. Voeg de helft van de peterselie toe en bak nog even mee.

Verwijder de huid van de gerookte forel.

Meng de groenten door de couscous. Rasp naar smaak wat citroenschil erbij. Snijd de benodigde hoeveelheid citroen in partjes. Knijp een paar partjes uit in de couscous en voeg de honing toe. Verwarm nog 2-3 minuten op een laag vuur.

Verdeel de couscous over de borden, leg de forel bovenop de couscous en maak het gerecht af met de achtergehouden peterselie en een schijfje citroen.