GEMAK VVV | Marokkaanse bulgur met kip, citroenhangop
en gegrilde prei
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 15 gram amandelschaafsel
- 1 stengel(st) bosui
- 100 gram bulgur
- 0.5 stuk(s) citroen
- 75 gram hangop
- 1 theelepel(s) honing
- 100 gram kipdijreepjes
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) korte prei
- 5 gram krulpeterselie
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 50 gram winterpostelein
- 30 gram amandelschaafsel
- 2 stengel(st) bosui
- 200 gram bulgur
- 1 stuk(s) citroen
- 150 gram hangop
- 2 theelepel(s) honing
- 200 gram kipdijreepjes
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 10 gram krulpeterselie
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 100 gram winterpostelein
- 45 gram amandelschaafsel
- 3 stengel(st) bosui
- 300 gram bulgur
- 1.5 stuk(s) citroen
- 225 gram hangop
- 3 theelepel(s) honing
- 300 gram kipdijreepjes
- 3 teentje(s) knoflook
- 3 stuk(s) korte prei
- 15 gram krulpeterselie
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram winterpostelein
- 60 gram amandelschaafsel
- 4 stengel(st) bosui
- 400 gram bulgur
- 2 stuk(s) citroen
- 300 gram hangop
- 4 theelepel(s) honing
- 400 gram kipdijreepjes
- 4 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) korte prei
- 20 gram krulpeterselie
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 200 gram winterpostelein
Benodigdheden
- bakpan
- grillpan
- vergiet
- citruspers
- snijplank
- mes
- kookpan
- mengkom
- hapjespan
- salade kom
- rasp
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Maak citroenrasp met een gewone fijne rasp of met een speciale citroentrekker. Je krijgt dan alleen de smaakvolle gele schil als rasp. Het wit dat onder de schil zit, is bitter en dat wil je liever niet. Vergeet natuurlijk niet om je citroen eerst goed te wassen.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de hangop in een kom en rasp hier zoveel mogelijk van de citroenschil in. Meng ook de helft van het citroensap, de honing en peper en zout naar smaak door de hangop.
Rooster de geschaafde amandelen in de pan tot ze mooi goudbruin zijn. Was de peterselie en snijd fijn. Was de winterpostelein, snijd de worteltjes eraf en snijd grof. Maak de bosui schoon en snijd in hele fijne ringetjes. Leg de gesneden groenten in een saladekom.
Verwarm een grillpan met een scheutje olie. Zorg dat de pan goed heet is. Was de prei en dep droog voordat je gaat grillen. Snijd vervolgens in stukken van 10 centimeter. Grill de prei 5 minuten per kant en kruid naar smaak met peper en zout. Nadat beide kanten gegrild zijn, zet het vuur laag, schenk een half glas water bij de prei en zet een deksel erop. Laat de prei op deze manier minimaal 5 minuten stomen.
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de knoflook en kipreepjes ca. 8 minuten.
Leg de bulgur bij de groenten in de saladekom. Voeg de rest van het citroensap, olijfolie, peper en zout toe. Hussel door elkaar.
Schep de bulgur op het bord en leg hier een mooie dot hangop op. Serveer samen met de gegrilde prei en de kip. Maak het gerecht af met de geroosterde amandelen.