GEMAK VVV | Libanees brood met warme groenten
en frisse tzatziki
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 40 gram geitenfeta
- 0.5 gram kabocha pompoen
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 1 gram rammenas
- 10 gram tzatziki kruiden
- 2 stuk(s) volkoren flatbread
- 125 milliliter volle yoghurt
- 25 gram winterpostelein
- 1 stuk(s) yacon
- 80 gram geitenfeta
- 0.5 gram kabocha pompoen
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 2 gram rammenas
- 20 gram tzatziki kruiden
- 4 stuk(s) volkoren flatbread
- 250 milliliter volle yoghurt
- 50 gram winterpostelein
- 1 stuk(s) yacon
- 120 gram geitenfeta
- 1 gram kabocha pompoen
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 3 gram rammenas
- 30 gram tzatziki kruiden
- 6 stuk(s) volkoren flatbread
- 375 milliliter volle yoghurt
- 75 gram winterpostelein
- 1 stuk(s) yacon
- 160 gram geitenfeta
- 1 gram kabocha pompoen
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 4 gram rammenas
- 40 gram tzatziki kruiden
- 8 stuk(s) volkoren flatbread
- 500 milliliter volle yoghurt
- 100 gram winterpostelein
- 1 stuk(s) yacon
Benodigdheden
- dunschiller
- bakpan
- vergiet
- snijplank
- mes
- hapjespan
- kom
- rasp
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekWeetje
Waarschijnlijk hebben we allemaal wel eens raita gegeten in een Indiaas restaurant; de bekende, frisse yoghurtsaus. Lang geleden, toen de Perzische elite nog heerste in India genoten zij veel van deze saus. Omdat het Indiase eten te heet was naar hun smaak, was raita de perfecte oplossing om het branderige gevoel in de mond te overwinnen. Toen de Perzen naar het Midden-Oosten terugkeerden, namen ze raita mee. Hierdoor leerden ook de Grieken dit bijgerecht kennen. De Grieken begonnen te experimenteren met de komkommer-yoghurtdip tot de Indiase wortels ervan bijna onzichtbaar waren. Tzatziki was geboren. Omdat het niet het seizoen is voor komkommer experimenteren wij deze week met yacon in de tzatziki.
Redacteur Mireille
Bereidingswijze
Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Maak de yacon schoon, snijd de helft van de yacon in blokjes en rasp de andere helft in sliertjes.
Verwarm de hapjespan met een scheutje olijfolie en bak de blokjes pompoen en yacon even aan op hoog vuur. Laat daarna op middelhoog vuur ca. 15 minuten garen, terwijl je de groenten af en toe omschept. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Schep ondertussen de yoghurt in een kom en breng op smaak met olijfolie, tzatzikikruiden, peper en zout. Meng de sliertjes yacon door de yoghurt en sprenkel een paar druppels olijfolie over de tzatziki.
Schil de rammenas en rasp in sliertjes. Je kunt de rammenas rauw eten bij dit gerecht of een paar minuten meebakken met de pompoen en de yacon. Was de winterpostelein en snijd fijn. Verkruimel de geitenfeta. Verwarm een bakpan en bak het Libanees brood 1 minuut per kant.
Verdeel de warme groenten, feta, winterpostelein en de rammenas op het Libanees brood. Schep de tzatziki erop en vouw dubbel om op te eten.