GEMAK VVV | Broodje burger
met friet en frisse witlof-appelsalade
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) appel
- 50 gram hangop
- 1 theelepel(s) honing
- 1 theelepel(s) kerrie
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 1 stuk(s) runderburger
- 0.25 stuk(s) sinaasappel(s)
- 25 gram slamix
- 1 stuk(s) waldkornbol
- 1 stuk(s) witlof
- 200 gram zoete aardappelfriet
- 1 stuk(s) appel
- 100 gram hangop
- 2 theelepel(s) honing
- 2 theelepel(s) kerrie
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 2 stuk(s) runderburger
- 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
- 50 gram slamix
- 2 stuk(s) waldkornbol
- 1 stuk(s) witlof
- 400 gram zoete aardappelfriet
- 1.5 stuk(s) appel
- 150 gram hangop
- 3 theelepel(s) honing
- 3 theelepel(s) kerrie
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 3 stuk(s) runderburger
- 0.75 stuk(s) sinaasappel(s)
- 75 gram slamix
- 3 stuk(s) waldkornbol
- 2 stuk(s) witlof
- 600 gram zoete aardappelfriet
- 2 stuk(s) appel
- 200 gram hangop
- 4 theelepel(s) honing
- 4 theelepel(s) kerrie
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 4 stuk(s) runderburger
- 1 stuk(s) sinaasappel(s)
- 100 gram slamix
- 4 stuk(s) waldkornbol
- 2 stuk(s) witlof
- 800 gram zoete aardappelfriet
Benodigdheden
- bakplaat + bakpapier
- grillpan
- vergiet
- citruspers
- snijplank
- mes
- 2 mengkommen
- salade kom
- rasp
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Om te bakken wordt vaak milde olijfolie gebruikt, die licht van kleur en neutraal van smaak is. Maar wil je een lekkere dressing in je salade kies dan voor een goede kwaliteit olie. Een extra vierge (koudgeperste) olie met een diepgroene kleur en een volle smaak.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan.
Verdeel de zoete aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel voorzichtig door elkaar. Bak de friet ca. 20 minuten. Schep tussentijds 1 of 2 keer om.
Meng voor een frisse saus de hangop, kerriepoeder, honing, peper en zout.
Snijd de witlof in de lengte doormidden, verwijder het bittere hart en snijd in de lengte in reepjes. Was de slamix en de appel. Snijd de appel in dunne plakjes. Leg de witlof, appel en slamix in een saladekom. Maak in een mengkom een dressing van olijfolie, rasp en sap van de sinaasappel, peper en zout. Meng door de salade.
Bak in een grillpan de burgers 4-5 minuten per kant. Snijd de broodjes doormidden en bak 2-3 minuten mee in de oven.
Beleg de broodjes met kerriesaus, salade en een burger. Verdeel de friet over de borden en serveer met de rest van de witlof-appelsalade.