GEMAK VVV | Boerschappen Carbonara
met witlof
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram bakspekjes
- 0.25 stuk(s) basilicum cress
- 1 stuk(s) eieren
- 40 gram oude kaas
- 100 gram paddenstoelenmix
- 100 gram volkoren spaghetti
- 1 stuk(s) witlof
- 200 gram bakspekjes
- 0.5 stuk(s) basilicum cress
- 2 stuk(s) eieren
- 80 gram oude kaas
- 200 gram paddenstoelenmix
- 200 gram volkoren spaghetti
- 2 stuk(s) witlof
- 300 gram bakspekjes
- 0.75 stuk(s) basilicum cress
- 3 stuk(s) eieren
- 120 gram oude kaas
- 300 gram paddenstoelenmix
- 300 gram volkoren spaghetti
- 3 stuk(s) witlof
- 400 gram bakspekjes
- 1 stuk(s) basilicum cress
- 4 stuk(s) eieren
- 160 gram oude kaas
- 400 gram paddenstoelenmix
- 400 gram volkoren spaghetti
- 4 stuk(s) witlof
Benodigdheden
- kopje
- bakpan
- vergiet
- snijplank
- mes
- kookpan
- schaar
- rasp
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekWeetje
Al sinds 1963 kweekt de familie Veeke champignons. Een familiebedrijf, waarin inmiddels de derde generatie actief is. Bij de paddenstoelenkwekerij wordt 156x per jaar de herfst nagebootst om kwaliteitsvolle champignons te kunnen telen. Dit vergt veel tijd, maar vooral ook vakmanschap en passie voor het werk. De paddenstoelen worden handmatig geplukt. Innovatie en verduurzaming staan hoog in het vaandel en het bedrijf is bijna CO2 neutraal.
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Verwarm een bakpan en bak de spekblokjes goudbruin. Snijd de witlof in de lengte doormidden. Verwijder de kern en snijd daarna in lange repen. Poets de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Haal de spekblokjes uit de pan, maar laat het vrijgekomen vet in de pan zitten.
Bak in deze pan de paddenstoelen in 6-10 minuten goudbruin. Breng ondertussen in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de pasta.
Kook de pasta in ca. 10 minuten al dente. Rasp ondertussen de kaas en knip de basilicum cress.
Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Schep de pasta terug in de pan en voeg ei en geraspte kaas toe. Zet de pan op een laag vuur en blijf doorroeren tot het ei begint de stollen. Voeg indien nodig wat extra kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de gebakken paddenstoelen en fijngesneden witlof door de pasta.
Verdeel de pasta carbonara in diepe borden. Maak het gerecht af met wat versgemalen zwarte peper, uitgebakken spekjes en basilicum cress.