Gemak VEGA | Witte kool rösti met gepofte kikkererwten
Vega

Gemak VEGA | Witte kool rösti met gepofte kikkererwten

verse dille en eieren

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 gram aardappel(en)
  • 25 gram bloem
  • 1 stuk(s) eieren
  • 1 theelepel(s) gerookte paprikapoeder
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 15 gram verse dille
  • 200 stuk(s) witte kool
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 gram aardappel(en)
  • 50 gram bloem
  • 2 stuk(s) eieren
  • 2 theelepel(s) gerookte paprikapoeder
  • 200 gram kikkererwten
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 20 gram verse dille
  • 400 stuk(s) witte kool
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 2 gram aardappel(en)
  • 75 gram bloem
  • 3 stuk(s) eieren
  • 3 theelepel(s) gerookte paprikapoeder
  • 300 gram kikkererwten
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 3 stuk(s) sjalot
  • 25 gram verse dille
  • 600 stuk(s) witte kool
  • 400 gram Griekse yoghurt
  • 2 gram aardappel(en)
  • 100 gram bloem
  • 4 stuk(s) eieren
  • 4 theelepel(s) gerookte paprikapoeder
  • 400 gram kikkererwten
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 4 stuk(s) sjalot
  • 30 gram verse dille
  • 800 stuk(s) witte kool

Benodigdheden

  • dunschiller
  • mandoline
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • 2 mengkommen
  • hapjespan
  • garde

Weetje

Rösti is een Zwitsers gerecht wat met name in het Duitstalige deel van Zwitserland wordt gegeten. Van oorsprong was het een boerenontbijt uit het kanton Bern. De basis is niets meer dan geraspte aardappel, maar je kunt er verschillende smaakmakers aan toevoegen. Meestal wordt rösti gebakken als een ronde koek; krokant van buiten en zacht van binnen. Maar je kunt het ook gehusseld bakken in losse, krokante stukjes. De rösti is dan ook sneller klaar.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af en kruid naar smaak met olijfolie, gerookt paprikapoeder, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat en laat 20 minuten bakken.

Stap 2
Stap 2

Maak de aardappelen, sjalot en de benodigde hoeveelheid witte kool schoon. Rasp met een keukenmachine of mandoline alles tot fijne sliertjes. Knijp de groenten hierna uit, zodat ze geen extra vocht toevoegen aan je rösti.

Stap 3
Stap 3

Klop in een grote mengkom eieren los en voeg de witte kool, aardappelen en sjalot toe. Maak de knoflook schoon en hak fijn. Voeg bloem en knoflook toe aan de mengkom. Kruid naar smaak met peper en zout. Meng het geheel door elkaar tot een mooi beslag.

Stap 4
Stap 4

Verhit olie in een koekenpan. Schep twee eetlepels van het beslag in de pan en druk dit een beetje plat. Zodra de onderkant goudbruin is kun je je rösti omscheppen. Bak de rösti tot beide kanten goudbruin zijn. Herhaal dit tot al het beslag op is.

Stap 5
Stap 5

Hak de verse dille fijn en meng de helft van de dille door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6
Stap 6

Verdeel de rösti over de borden en serveer samen met de zalm en de Griekse yoghurt. Garneer met de achtergehouden dille.