GEMAK VEGA | Toscaanse Herdersoep
Vega

GEMAK VEGA | Toscaanse Herdersoep

met orzo

  • 5 min voorbereidingstijd
  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) basilicum crème
  • 100 bosje(s) boerenkool
  • 120 gram bonenmix
  • 200 mililiter bouillon
  • 1 stuk(s) eieren
  • 100 gram orzo
  • 1 stuk(s) prei
  • 275 mililiter tomatensaus
  • 1 stuk(s) basilicum crème
  • 200 bosje(s) boerenkool
  • 240 gram bonenmix
  • 400 mililiter bouillon
  • 2 stuk(s) eieren
  • 200 gram orzo
  • 1 stuk(s) prei
  • 550 mililiter tomatensaus
  • 2 stuk(s) basilicum crème
  • 300 bosje(s) boerenkool
  • 360 gram bonenmix
  • 600 mililiter bouillon
  • 3 stuk(s) eieren
  • 300 gram orzo
  • 2 stuk(s) prei
  • 825 mililiter tomatensaus
  • 3 stuk(s) basilicum crème
  • 400 bosje(s) boerenkool
  • 480 gram bonenmix
  • 800 mililiter bouillon
  • 4 stuk(s) eieren
  • 400 gram orzo
  • 2 stuk(s) prei
  • 1100 mililiter tomatensaus

Benodigdheden

  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • maatbeker
  • soeppan

Weetje

Dit recept is geïnspireerd op de soep van herders in Toscane die tijdens hun lange wandelingen allerlei groenten, kruiden en eieren verzamelden en daar een smakelijke en gezonde soep van maakten. Het seizoen bepaalde de smaak.

Inkoper Maaike

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Verwarm in een soeppan de benodigde hoeveelheid bouillon. Spoel de bonen af en laat deze uitlekken in het vergiet.

Stap 2
Stap 2

Voeg de pastasaus en de orzo toe aan de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.

Stap 3
Stap 3

Kook de eieren 8 minuten. Snijd de prei in fijne ringetjes en spoel schoon. Was de boerenkool.

Stap 4
Stap 4

Voeg de prei en boerenkool toe en laat 5 minuten rustig pruttelen.

Stap 5
Stap 5

Voeg ten slotte de bonen toe en warm nog even goed op. Kruid naar smaak met peper en zout. Pel de eieren en snijd in grove stukken.

Stap 6
Stap 6

Verdeel de soep over diepe borden en schep de eieren erin. Sprenkel er ten slotte een paar druppels basilicumcrème op.