GEMAK VEGA | Snelle erwtensoep
Vega

GEMAK VEGA | Snelle erwtensoep

met wortel, pastinaak en roggebrood

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 5 gram bladselderij
  • 200 milliliter erwtensoep
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 1 gram pastinaak
  • 2 stuk(s) roggebrood
  • 0.5 eetlepel(s) roomboter
  • 100 gram waspeen
  • 10 gram bladselderij
  • 400 milliliter erwtensoep
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 1 gram pastinaak
  • 4 stuk(s) roggebrood
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 200 gram waspeen
  • 15 gram bladselderij
  • 600 milliliter erwtensoep
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 1 gram pastinaak
  • 6 stuk(s) roggebrood
  • 1.5 eetlepel(s) roomboter
  • 300 gram waspeen
  • 20 gram bladselderij
  • 800 milliliter erwtensoep
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 2 gram pastinaak
  • 8 stuk(s) roggebrood
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 400 gram waspeen

Benodigdheden

  • dunschiller
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • soeppan

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Bospeen, waspeen, wortel, winterwortel… Wat is nu eigenlijk het verschil? Wortel is de algemene naam. Een bospeen is een wortel waar het loof nog aanzit. Een waspeen is een wortel die meestal iets langer tijd heeft gekregen om te groeien, waar het loof af is en die, zoals de naam al doet vermoeden, gewassen is. Een winterwortel is groter, dikker, steviger van structuur en dieper van kleur. Deze week eten we waspeen.

Redacteur Mireille

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Snipper de ui fijn. Snijd de pastinaak in blokjes en de wortel in plakjes. Snijd de bladselderij grof.

Stap 2
Stap 2

Verwarm een scheut olie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de pastinaak en wortel toe als de ui glazig wordt en bak 10 minuten.

Stap 3
Stap 3

Voeg de erwtensoep toe met de benodigde hoeveelheid water die op de verpakking staat vermeld.

Stap 4
Stap 4

Kook het geheel 10 minuten. Voeg ten slotte ¾ van de bladselderij toe en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5
Stap 5

Smeer boter op de plakjes roggebrood.

Stap 6
Stap 6

Verdeel de soep over de soepborden. Maak af met de achtergehouden bladselderij en serveer met het roggebrood.