Gemak VEGA | Ovenschotel van zoete aardappel
met aardpeer en kaas
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 stuk(s) Chinese kool
- 100 gram aardpeer
- 50 gram geraspte kaas
- 100 milliliter groentebouillon
- 5 gram omelet kruiden
- 50 gram roomkaas citroen-peper
- 200 gram zoete aardappel
- 150 stuk(s) Chinese kool
- 200 gram aardpeer
- 100 gram geraspte kaas
- 200 milliliter groentebouillon
- 10 gram omelet kruiden
- 100 gram roomkaas citroen-peper
- 400 gram zoete aardappel
- 225 stuk(s) Chinese kool
- 300 gram aardpeer
- 150 gram geraspte kaas
- 300 milliliter groentebouillon
- 15 gram omelet kruiden
- 150 gram roomkaas citroen-peper
- 600 gram zoete aardappel
- 300 stuk(s) Chinese kool
- 400 gram aardpeer
- 200 gram geraspte kaas
- 400 milliliter groentebouillon
- 20 gram omelet kruiden
- 200 gram roomkaas citroen-peper
- 800 gram zoete aardappel
Benodigdheden
- ovenschaal
- 2 kookpannen
- staafmixer
- snijplank
- mes
- salade kom
- maatbeker
- garde
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekLet op
De bereiding is wat langer dan je van ons gewend bent. We zitten in het winterseizoen van de groenten. Vaak zijn deze groenten het lekkerst als ze goed gegaard zijn, dit heeft dan ook tijd nodig. Maar geloof ons, het is het wachten waard.
Chef Ruud
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in twee kookpannen water met een snufje zout aan de kook, één voor aardpeer en één voor de zoete aardappel. Maak de benodigde hoeveelheid groentebouillon aan.
Schil de aardpeer en snijd in dunne plakjes. Kook de aardpeer in 8 minuten gaar. Giet af en pureer met de roomkaas en groentebouillon tot een gladde saus. Schil de zoete aardappel en snijd in plakjes. Blancheer de plakjes 4 minuten in het kokende water.
Giet de zoete aardappelen af en leg ze in een ingevette ovenschaal. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Meng omeletkruiden, peper, zout en de helft van de reepjes Chinese kool met de zoete aardappel. Giet de aardpeersaus erop en strooi geraspte kaas erover.
Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin.
Maak in een saladekom een snelle dressing van 1 deel azijn en 3 delen olie. Kruid naar smaak met mosterd, peper en zout. Meng de dressing met de achtergehouden Chinese kool.
Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de Chinese koolsalade.