
Gemak VEGA | Okonomiyaki
met savooiekool en zeewierchips
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 50 eetlepel(s) bloem
- 25 mililiter crème fraîche
- 1 stuk(s) eieren
- 50 mililiter groentebouillon
- 50 mililiter hoisinsaus
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.25 bosje(s) radijs
- 100 gram savooie kool
- 10 gram zeewiersesamcrackers
- 100 gram zoete aardappel
- 100 eetlepel(s) bloem
- 50 mililiter crème fraîche
- 2 stuk(s) eieren
- 100 mililiter groentebouillon
- 100 mililiter hoisinsaus
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 bosje(s) radijs
- 200 gram savooie kool
- 20 gram zeewiersesamcrackers
- 200 gram zoete aardappel
- 150 eetlepel(s) bloem
- 75 mililiter crème fraîche
- 3 stuk(s) eieren
- 150 mililiter groentebouillon
- 150 mililiter hoisinsaus
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 0.75 bosje(s) radijs
- 300 gram savooie kool
- 30 gram zeewiersesamcrackers
- 300 gram zoete aardappel
- 200 eetlepel(s) bloem
- 100 mililiter crème fraîche
- 4 stuk(s) eieren
- 200 mililiter groentebouillon
- 200 mililiter hoisinsaus
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 bosje(s) radijs
- 400 gram savooie kool
- 40 gram zeewiersesamcrackers
- 400 gram zoete aardappel
Benodigdheden
- dunschiller
- mandoline
- 1 bakpan
- koksmes
- snijplank
- 2 mengkommen
- bord
- maatbeker
- garde
Tip
Leg een bord op de pan en keer ze samen voorzichtig om. Laat de okonomiyaki vanaf het bord weer in de pan glijden.
Redacteur Mireille
Bereidingswijze

Schil de zoete aardappel en rasp fijn.

Voor het beslag klop je de eieren los. Voeg bloem en groentebouillon toe. Check of je een mooi glad pannenkoekenbeslag hebt of voeg anders wat extra bloem of groentebouillon toe.

Meng de geraspte zoete aardappel en ⅔ van de savooiekool door het beslag. Kruid met peper of chilivlokken en een snufje zout.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak 1 pannenkoek per persoon. Giet beslag voor 1 persoon in de pan en zorg dat het mooi verdeeld is. Bak de okonomiyaki 3-4 minuten, tot de onderkant goudbruin begint te worden. Keer de okonomiyaki om. Bak de andere kant nog 3-4 minuten, tot ook deze onderkant goudbruin en knapperig is.

Meng de crème fraîche naar smaak met peper en zout. Maak de radijsjes schoon en snijd in dunne plakjes. Meng met de achtergehouden savooiekool.

Leg de okonomiyaki op een bord. Garneer met de koolsalade en zeewierchips. Maak het gerecht af door met de hoisinsaus en de crème fraîche mooie strepen over de okonomiyaki te trekken.