GEMAK VEGA | Noord-Afrikaanse parelcouscous
Vega

GEMAK VEGA | Noord-Afrikaanse parelcouscous

met paddenstoelen

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 0.5 milliliter groentebouillon
  • 0.5 eetlepel(s) harissa kruiden
  • 1 theelepel(s) honing
  • 50 gram paddenstoelenmix
  • 90 gram parelcouscous
  • 5 gram peterselie
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 200 gram wortelpeterselie
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 1 milliliter groentebouillon
  • 1 eetlepel(s) harissa kruiden
  • 2 theelepel(s) honing
  • 100 gram paddenstoelenmix
  • 180 gram parelcouscous
  • 10 gram peterselie
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 400 gram wortelpeterselie
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1.5 milliliter groentebouillon
  • 1.5 eetlepel(s) harissa kruiden
  • 3 theelepel(s) honing
  • 150 gram paddenstoelenmix
  • 270 gram parelcouscous
  • 15 gram peterselie
  • 3 stuk(s) sjalot
  • 600 gram wortelpeterselie
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 milliliter groentebouillon
  • 2 eetlepel(s) harissa kruiden
  • 4 theelepel(s) honing
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 360 gram parelcouscous
  • 20 gram peterselie
  • 4 stuk(s) sjalot
  • 800 gram wortelpeterselie

Benodigdheden

  • dunschiller
  • vergiet
  • citruspers
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan
  • rasp

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Couscous en parelcouscous zijn allebei gemaakt van grof gemalen durumtarwe. Wat is dan eigenlijk het verschil? Parelcouscous is ronder en dikker, vandaar dat het gekookt moet worden. Ook de smaak is anders. Couscous is vrij neutraal en parelcouscous heeft een vollere, zachte smaak. Heel smaakvol voor in onze Noord-Afrikaanse couscousschotel.

Redacteur Mireille

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Breng in een pan ruim water aan de kook voor de parelcouscous. Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en voeg een blokje bouillon toe.

Stap 2
Stap 2

Maak de sjalot schoon en snijd in ringetjes. Schil de wortelpeterselie en snijd in blokjes van 0,5 cm. Was de peterselie en hak fijn. Poets de paddenstoelen schoon en snijd grof.

Stap 3
Stap 3

Bak de sjalot en blokjes wortelpeterselie 10 minuten. Kruid met harissa en zout.

Stap 4
Stap 4

Voeg de paddenstoelen en de helft van de peterselie toe en bak 2-3 minuten mee.

Stap 5
Stap 5

Meng de groenten en paddenstoelen door de couscous. Rasp naar smaak wat citroenschil erbij. Snijd de benodigde hoeveelheid citroen in partjes. Knijp een paar partjes uit in de couscous en voeg de honing toe. Verwarm nog 2-3 minuten op een laag vuur.

Stap 6
Stap 6

Verdeel de couscous over de borden en maak het gerecht af met de achtergehouden peterselie en een schijfje citroen.