GEMAK VEGA | Frisse citroenpasta
Vega

GEMAK VEGA | Frisse citroenpasta

met waterkers

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 10 gram pittenmix
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 50 milliliter room
  • 0.5 eetlepel(s) roomboter
  • 100 gram spaghetti volkoren
  • 50 gram waterkers
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 20 gram pittenmix
  • 1 stuk(s) prei
  • 100 milliliter room
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 200 gram spaghetti volkoren
  • 100 gram waterkers
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 15 gram krulpeterselie
  • 30 gram pittenmix
  • 1.5 stuk(s) prei
  • 150 milliliter room
  • 1.5 eetlepel(s) roomboter
  • 300 gram spaghetti volkoren
  • 150 gram waterkers
  • 2 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 20 gram krulpeterselie
  • 40 gram pittenmix
  • 2 stuk(s) prei
  • 200 milliliter room
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 400 gram spaghetti volkoren
  • 200 gram waterkers

Benodigdheden

  • bakpan
  • vergiet
  • citruspers
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • rasp

Tip

Hoewel Joost van den Oetelaar niet is geboren op de boerderij wilde altijd al boer worden en op de tractor rijden. Na zijn opleiding tuinbouw en akkerbouw aan de Hogeschool in Den Bosch leek het logisch om adviseur te worden, maar de droom bleef. Al op zijn 26e heeft hij het voor elkaar gekregen. Een stuk grond, een loods, een tractor en zijn eigen Heerlijke Oogst.

Inkoper Maaike

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Breng een pan met ruim water aan de kook voor de pasta. Wanneer het water aan de kook is kook de pasta in 10-12 minuten gaar.

Stap 2
Stap 2

Maak de prei, ui en knoflook schoon. Snijd de prei in dunne ringen. Snipper de ui en knoflook fijn. Was de peterselie en snijd fijn. Was de waterkers.

Stap 3
Stap 3

Verwarm de boter in een steelpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee. Voeg daarna de room toe en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen, zodat de saus ⅓ inkookt en een mooie gebonden saus wordt. Voeg citroenrasp en citroensap toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4
Stap 4

Rooster in een droge pan de pittenmix in 1-2 minuten goudbruin.

Stap 5
Stap 5

Als de pasta gaar is, giet af en doe terug in de pan. Schep de roomsaus door de pasta, samen met de peterselie en ¾ van de waterkers.

Stap 6
Stap 6

Schep de pasta op de borden en garneer met de achtergehouden blaadjes waterkers en geroosterde pitjes.