Gemak VEGA | Conchigliettes met rode boerenkool
Vega

Gemak VEGA | Conchigliettes met rode boerenkool

en pesto

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 50 gram pesto
  • 10 gram pijnboompitten
  • 200 gram rode boerenkool
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.25 gram tuinkers
  • 100 gram volkoren conchigliettes
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 100 gram pesto
  • 20 gram pijnboompitten
  • 400 gram rode boerenkool
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 0.5 gram tuinkers
  • 200 gram volkoren conchigliettes
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 150 gram pesto
  • 25 gram pijnboompitten
  • 600 gram rode boerenkool
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 0.75 gram tuinkers
  • 300 gram volkoren conchigliettes
  • 1 stuk(s) citroen
  • 200 gram pesto
  • 30 gram pijnboompitten
  • 800 gram rode boerenkool
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 1 gram tuinkers
  • 400 gram volkoren conchigliettes

Benodigdheden

  • kopje
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • 1 bakpan
  • koksmes
  • snijplank
  • 1 hapjespan
  • rasp

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Rode boerenkool is bijna precies hetzelfde als groene boerenkool, alleen zijn de bladeren en stengels donkerrood. Deze kool is in de herfst donkergroen met rode nerven en kleurt intensiever naarmate het kouder wordt. Na verhitten wordt de boerenkool groen van kleur. Voor het behoud van de heilzame voedingsstoffen is het beter om boerenkool of te roerbakken of te stomen. Met koken in water gaat een deel van de voedingsstoffen verloren.

Redacteur Mireille

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de pasta.

Stap 2
Stap 2

Pluk de boerenkool van de nerf en spoel schoon. Snijd het koolblad in reepjes van 2 cm. Maak de rode ui schoon en snipper fijn.

Stap 3
Stap 3

Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet daarna af en vang een kopje kookvocht op. Rooster ondertussen de pijnboompitten 1-2 minuten in de hapjespan zonder olie.

Stap 4
Stap 4

Haal de pitjes uit de pan en verwarm de pan met een scheutje olijfolie. Bak de rode ui 1-2 minuten. Voeg de gesneden boerenkool toe en laat slinken.

Stap 5
Stap 5

Meng de pasta met de rode ui en boerenkool. Voeg de pesto toe en een beetje van het kookvocht om het gerecht lekker smeuïg te maken. Proef en kruid met peper en zout.

Stap 6
Stap 6

Verdeel de pasta over de borden en rasp er naar smaak citroenschil over. Maak het gerecht af met de geroosterde pijnboompitjes en tuinkers.