GEMAK VEGA | Boerenkoolstamp met geitenkaas
en pastinaak
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram boerenkool
- 80 gram geitenkaas
- 50 milliliter jus
- 200 gram kruimige aardappelen
- 1 theelepel(s) mosterd
- 1 gram pastinaak
- 10 gram pijnboompitten
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 0.25 gram zilver-/cocktailuitjes
- 200 gram boerenkool
- 160 gram geitenkaas
- 50 milliliter jus
- 400 gram kruimige aardappelen
- 2 theelepel(s) mosterd
- 1 gram pastinaak
- 20 gram pijnboompitten
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 0.5 gram zilver-/cocktailuitjes
- 300 gram boerenkool
- 240 gram geitenkaas
- 100 milliliter jus
- 600 gram kruimige aardappelen
- 3 theelepel(s) mosterd
- 1 gram pastinaak
- 30 gram pijnboompitten
- 6 eetlepel(s) roomboter
- 0.75 gram zilver-/cocktailuitjes
- 400 gram boerenkool
- 320 gram geitenkaas
- 100 milliliter jus
- 800 gram kruimige aardappelen
- 4 theelepel(s) mosterd
- 2 gram pastinaak
- 40 gram pijnboompitten
- 8 eetlepel(s) roomboter
- 1 gram zilver-/cocktailuitjes
Benodigdheden
- dunschiller
- bakpan
- vergiet
- steelpan
- snijplank
- mes
- kookpan
- pureestamper
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekWeetje
Aardappelpuree is natuurlijk de basis van elke stamppot. Maar weet je dat pastinaak ook heel lekker is voor in de stamp? Het geeft een bijzondere smaaksensatie, die je stamppot extra lekker maakt.
Fooddesigner Charlotte
Bereidingswijze
Schil de aardappel en pastinaak, snijd in blokjes van 2cm. Was de boerenkool.
Kook de aardappel- en pastinaakblokjes in 8-10 minuten. Rooster de pijnboompitten 1-2 minuten in een bakpan tot ze mooi goudkleurig zijn.
Verwarm de helft van de roomboter in een steelpan en fruit de cocktailuitjes 1-2 minuten aan. Voeg de plantaardige jus toe en verwarm op een lage stand. Houd warm tot het serveren.
Voeg na 10 minuten de gesneden boerenkool toe aan de aardappel en pastinaak en laat nog 5 minuten meekoken. Giet de groenten af. Brokkel de geitenkaas.
Voeg de andere helft van de roomboter en mosterd naar smaak toe en stamp grof. Proef en kruid met peper en zout.
Verdeel de stamppot en de geitenkaas over de borden. Maak het gerecht af met de jus en de geroosterde pijnboompitten.