GEMAK VEGA | Boerenkoolstamp met geitenkaas
Vega

GEMAK VEGA | Boerenkoolstamp met geitenkaas

en pastinaak

  • 15 min voorbereidingstijd
  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 100 bosje(s) boerenkool
  • 80 gram geitenkaas
  • 50 mililiter jus
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 1 stuk(s) pastinaak
  • 10 gram pijnboompitten
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 0.25 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
  • 200 bosje(s) boerenkool
  • 160 gram geitenkaas
  • 50 mililiter jus
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 1 stuk(s) pastinaak
  • 20 gram pijnboompitten
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 0.5 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
  • 300 bosje(s) boerenkool
  • 240 gram geitenkaas
  • 100 mililiter jus
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 1 stuk(s) pastinaak
  • 30 gram pijnboompitten
  • 6 eetlepel(s) roomboter
  • 0.75 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
  • 400 bosje(s) boerenkool
  • 320 gram geitenkaas
  • 100 mililiter jus
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 2 stuk(s) pastinaak
  • 40 gram pijnboompitten
  • 8 eetlepel(s) roomboter
  • 1 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakpan
  • vergiet
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • pureestamper

Weetje

Aardappelpuree is natuurlijk de basis van elke stamppot. Maar weet je dat pastinaak ook heel lekker is voor in de stamp? Het geeft een bijzondere smaaksensatie, die je stamppot extra lekker maakt.

Fooddesigner Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Schil de aardappel en pastinaak, snijd in blokjes van 2cm. Was de boerenkool.

Stap 2
Stap 2

Kook de aardappel- en pastinaakblokjes in 8-10 minuten. Rooster de pijnboompitten 1-2 minuten in een bakpan tot ze mooi goudkleurig zijn.

Stap 3
Stap 3

Verwarm de helft van de roomboter in een steelpan en fruit de cocktailuitjes 1-2 minuten aan. Voeg de plantaardige jus toe en verwarm op een lage stand. Houd warm tot het serveren.

Stap 4
Stap 4

Voeg na 10 minuten de gesneden boerenkool toe aan de aardappel en pastinaak en laat nog 5 minuten meekoken. Giet de groenten af. Brokkel de geitenkaas.

Stap 5
Stap 5

Voeg de andere helft van de roomboter en mosterd naar smaak toe en stamp grof. Proef en kruid met peper en zout.

Stap 6
Stap 6

Verdeel de stamppot en de geitenkaas over de borden. Maak het gerecht af met de jus en de geroosterde pijnboompitten.