GEMAK| Stir-fry
Vlees

GEMAK| Stir-fry

met kalkoen en teriyakisaus

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stengel(st) bosui
  • 150 gram kalkoenreepjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 100 gram rode kool
  • 100 gram sobanoedels
  • 50 milliliter teriyaki saus
  • 100 gram witte champignons
  • 2 stengel(st) bosui
  • 300 gram kalkoenreepjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 1 stuk(s) limoen
  • 200 gram rode kool
  • 200 gram sobanoedels
  • 100 milliliter teriyaki saus
  • 200 gram witte champignons
  • 3 stengel(st) bosui
  • 450 gram kalkoenreepjes
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 1.5 stuk(s) limoen
  • 300 gram rode kool
  • 300 gram sobanoedels
  • 150 milliliter teriyaki saus
  • 300 gram witte champignons
  • 4 stengel(st) bosui
  • 600 gram kalkoenreepjes
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 2 stuk(s) limoen
  • 400 gram rode kool
  • 400 gram sobanoedels
  • 200 milliliter teriyaki saus
  • 400 gram witte champignons

Benodigdheden

  • dunschiller
  • citruspers
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan
  • kom
  • maatbeker
  • rasp

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Hoe fijner je de knoflook snijdt hoe meer smaak je krijgt. Snijd je de knoflook grof dan wordt de smaak wat milder. Knoflook brandt akelig snel aan. Dan is het bitter en niet lekker meer. Verwarm de pan op middelhoge stand en fruit de knoflook ca. 30 seconden. Daarna voeg je de kalkoenreepjes toe en dan bakt de knoflook nog mee, maar brandt niet makkelijk meer aan.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Breng in een kookpan water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels in 6-8 minuten gaar, giet af en spoel af met koud water. Voeg een scheutje olie toe tegen het plakken. Haal de kalkoenreepjes uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.

Stap 2
Stap 2

Snijd de prei in ringen en spoel schoon. Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de champignons in vieren en de bosui in ringetjes. Maak de knoflook schoon en snijd grof. Pers limoensap.

Stap 3
Stap 3

Verwarm een scheutje olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook op middelhoog vuur. Voeg de kalkoenreepjes toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de prei en rode kool toe en bak 5 minuten mee.

Stap 4
Stap 4

Voeg de champignons en de helft van de bosui toe en bak nog 5 minuten.

Stap 5
Stap 5

Voeg de teriyakisaus en limoensap toe en bak het geheel nog 5 minuten.

Stap 6
Stap 6

Schep de noedels op de borden en serveer samen met de groenten en kalkoen. Garneer met de achtergehouden ringetjes bosui.