GEMAK | Kleurrijke buddha bowl
met makreel
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stengel(st) bosui
- 1 stuk(s) gerookte makreel
- 50 gram kikkererwtenspread
- 0.25 stuk(s) limoen
- 75 gram quinoa
- 0.25 bosje(s) radijs
- 100 gram rode kool
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 100 gram zoete aardappel
- 2 stengel(st) bosui
- 2 stuk(s) gerookte makreel
- 100 gram kikkererwtenspread
- 0.5 stuk(s) limoen
- 150 gram quinoa
- 0.5 bosje(s) radijs
- 200 gram rode kool
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 200 gram zoete aardappel
- 3 stengel(st) bosui
- 3 stuk(s) gerookte makreel
- 150 gram kikkererwtenspread
- 0.75 stuk(s) limoen
- 225 gram quinoa
- 0.75 bosje(s) radijs
- 300 gram rode kool
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 300 gram zoete aardappel
- 4 stengel(st) bosui
- 4 stuk(s) gerookte makreel
- 200 gram kikkererwtenspread
- 1 stuk(s) limoen
- 300 gram quinoa
- 1 bosje(s) radijs
- 400 gram rode kool
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 400 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Het leuke van dit gerecht is dat het eenvoudig is, maar dat het er ook heel mooi uitziet. Verdeel de verschillende ingrediënten mooi over de quinoa, zodat een regenboog van kleuren ontstaat.
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 220 graden. Haal de makreel uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Pers limoensap.
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Leg de blokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster 20 minuten in de oven. Hussel tussentijds om.
Breng in een kookpan water aan de kook voor de quinoa. Gebruik twee keer zoveel water als quinoa. Kook de quinoa 10-15 minuten, tot het water bijna helemaal is opgenomen. Laat nog een paar minuutjes staan met de deksel op de pan.
Snijd de rode kool in zo dun mogelijke reepjes. Was de radijsjes en snijd in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes.
Voeg naar smaak sojasaus en limoensap toe aan de quinoa. Verwijder het vel en eventuele graatjes van de gerookte makreel. Haal de zoete aardappel uit de oven als de blokjes klaar zijn.
Serveer de quinoa in een kom of diep bord. Verdeel de verschillende groenten mooi over de quinoa. Leg de makreelfilet in het midden en maak het geheel af met de kikkererwten-paprikaspread.