
Gele feestnasi met kipsaté
- 0 min voorbereidingstijd
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) eieren
- 0.5 theelepel(s) kerrie
- 150 stuk(s) kippendijen
- 2 teentje(s) knoflook
- 0.5 theelepel(s) sambal
- 25 mililiter sojasaus
- 0.5 stuk(s) spitskool
- 250 stuk(s) waspeen
- 65 gram zilvervliesrijst
- 2 stuk(s) eieren
- 1 theelepel(s) kerrie
- 300 stuk(s) kippendijen
- 4 teentje(s) knoflook
- 1 theelepel(s) sambal
- 0.5 stuk(s) spitskool
- 500 stuk(s) waspeen
- 125 gram zilvervliesrijst
- 3 stuk(s) eieren
- 1.5 theelepel(s) kerrie
- 450 stuk(s) kippendijen
- 4 teentje(s) knoflook
- 1.5 theelepel(s) sambal
- 75 mililiter sojasaus
- 0.5 stuk(s) spitskool
- 750 stuk(s) waspeen
- 190 gram zilvervliesrijst
- 4 stuk(s) eieren
- 2 theelepel(s) kerrie
- 600 stuk(s) kippendijen
- 6 teentje(s) knoflook
- 2 theelepel(s) sambal
- 100 mililiter sojasaus
- 1 stuk(s) spitskool
- 1000 stuk(s) waspeen
- 250 gram zilvervliesrijst
Tip
Grill de kipsaté op de barbecue met mooi weer!
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Snijd de kippendij in blokjes. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de gember en knoflook met de sambal en sojasaus tot een marinade. Meng 2/3 van de marinade met de kippendij. Rijg de kip aan de prikkers en laat ze minimaal 10 minuten marineren (liefst nog langer).
Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de verpakking. Verwijder de stronk van de spitskool en snijd de kool fijn. Snijd de waspeentjes in de lengte in vieren.
Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Grill de kipsaté om en om gaar in ca. 10 minuten. Verwarm een scheut olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de waspeen voor ca 5 minuten. Voeg de kerrie en spitskool toe en laat het geheel 3 minuten sudderen.
Voeg de gekookte rijst en de rest van de sojamarinade toe aan het groentemengsel. Verwarm het geheel goed door. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de 2 eieren tot een spiegelei en breng ze op smaak met peper en zout.
Controleer of de kip gaar is door op het dikste stuk een stukje in te snijden tot het stokje. Serveer de gele rijst met de gegrilde kipsaté en spiegeleieren.