Gele feestnasi met kipsaté
Vlees

Gele feestnasi met kipsaté

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) eieren
  • 0.5 gram kerrie
  • 150 gram kippendijen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 theelepel(s) sambal
  • 25 eetlepel(s) sojasaus
  • 0.5 stuk(s) spitskool
  • 250 gram waspeen
  • 65 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 gram kerrie
  • 300 gram kippendijen
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 0.5 stuk(s) spitskool
  • 500 gram waspeen
  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 3 stuk(s) eieren
  • 1.5 gram kerrie
  • 450 gram kippendijen
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1.5 theelepel(s) sambal
  • 75 eetlepel(s) sojasaus
  • 0.5 stuk(s) spitskool
  • 750 gram waspeen
  • 190 gram zilvervliesrijst
  • 4 stuk(s) eieren
  • 2 gram kerrie
  • 600 gram kippendijen
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 2 theelepel(s) sambal
  • 100 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 stuk(s) spitskool
  • 1000 gram waspeen
  • 250 gram zilvervliesrijst

Tip

Grill de kipsaté op de barbecue met mooi weer!

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de kippendij in blokjes. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de gember en knoflook met de sambal en sojasaus tot een marinade. Meng 2/3 van de marinade met de kippendij. Rijg de kip aan de prikkers en laat ze minimaal 10 minuten marineren (liefst nog langer).

Stap 2

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de verpakking. Verwijder de stronk van de spitskool en snijd de kool fijn. Snijd de waspeentjes in de lengte in vieren.

Stap 3

Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Grill de kipsaté om en om gaar in ca. 10 minuten. Verwarm een scheut olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de waspeen voor ca 5 minuten. Voeg de kerrie en spitskool toe en laat het geheel 3 minuten sudderen.

Stap 4

Voeg de gekookte rijst en de rest van de sojamarinade toe aan het groentemengsel. Verwarm het geheel goed door. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de 2 eieren tot een spiegelei en breng ze op smaak met peper en zout.

Stap 5

Controleer of de kip gaar is door op het dikste stuk een stukje in te snijden tot het stokje. Serveer de gele rijst met de gegrilde kipsaté en spiegeleieren.