Gehaktballen met smashed potatoes
en wortelen
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 200 gram gekleurde wortelen
- 50 milliliter jus
- 200 gram krieltjes
- 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 1 theelepel(s) mosterd
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 2 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 400 gram gekleurde wortelen
- 100 milliliter jus
- 400 gram krieltjes
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 2 theelepel(s) mosterd
- 1 stuk(s) rode ui
- 3 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 600 gram gekleurde wortelen
- 150 milliliter jus
- 600 gram krieltjes
- 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 3 theelepel(s) mosterd
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 4 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 800 gram gekleurde wortelen
- 200 milliliter jus
- 800 gram krieltjes
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 4 theelepel(s) mosterd
- 2 stuk(s) rode ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Haal de krieltjes op tijd uit de koelkast. Als ze op kamertemperatuur zijn kan je ze makkelijker "smashen".
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200-220 graden met boven de grillstand aan.
Leg de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de krieltjes met een stevig glas plat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en wat paprikapoeder. Rooster 30 minuten in de oven. Hussel tussentijds om.
Was de wortels en snijd hele dikke wortels in de lengte doormidden of in vieren. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de wortels 4-5 minuten rondom. Kruid met peper en zout. Doe de gebakken wortels op de bakplaat bij de krieltjes in de oven.
Laat de gehaktballen in de verpakking. Zet een pan met water op tegen de kook aan en doe de verpakking in de pan. Let op dat het water niet kookt. Haal de gehaktballen na 20 minuten uit het water en uit de verpakking.
Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een sauspannetje op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is. Voeg de mosterd en de jus toe en laat even sudderen, maar let op dat het niet gaat koken.
Serveer de gehaktballen met de geroosterde kriel, wortelen en jus.